Mateuš Ponitka (Shutterstock)
Mateuš Ponitka (Shutterstock)

Posle Pengosa, Zenit zadržao i Ponitku, čeka se Lojd

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.06.21. | 15:47

Poljak produžio saradnju sa klubom iz Sank Peterburga na još tri sezone

Zenit uveliko radi na renoviranju tima za predstojeću sezonu. Pošto je dogovorio ostanak Kevina Pengosa, zatim dolazak Džordana Lojda iz Crvene zvezde koji treba samo da se ozvaniči, te raskid ugovora sa Vitalijem Fridzonnm, klub iz Sank Peterburga je objavio da će Mateuš Ponitkla i u naredne tri sezone nositi dres Zenita.

Izabrane vesti

"Mislim da svi razumeju da je Mateuš za dve godine postao ključni igrač. Njegova uloga je ogromna u rezultatima koje smo pokazali ove sezone. Bilo je izuzetno važno za klub da zadrži takvog igrača kako bismo krenuli dalje. Potpisivanje novog ugovora bila je formalnost", izjavio je generalni direktor Zenita Aleksandar Cerkovnij.

Ponitka, nekada velika nada poljske košarke, gradio je karijeru u Prokomu, Ostendeu, Zeilonoj Gori, Laršijaki, Tenerifama i Lokomotiv Kubanj, da bi u Zenit stigao 2019. godine. U prethodne dve sezone odigrao 84 meča, 52 u Evroligi i 32 u VTB ligi. U tek završenoj sezoni na 40 utakmica imao je prosek od 8,52 poena, 4,75 skokova, 2,92 asistencije i 1,1 ukradene lopte.

"Mislim da su prethodne sezone bile zanimljive za mene i moju porodicu. Drago nam je što ostajemo ovde. Zenit se prema nama odnosi vrlo profesionalno, uvek nas je podržavao. Srećan sam što ćemo porodica i ja biti u prelepom Sankt Peterburgu još tri godine", rekao je Ponitka za zvaničan sajt Zenita koji će i sledeće godine igratzi u VTB ligi i Evroligi.


tagovi

Mateuš PonitkaZenit Sankt PeterburgVTB ligaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara