Nikola Rebić (©MN Press)
Nikola Rebić (©MN Press)

Posle Srbije, Španije, Rusije i Francuske, Nikola Rebić zaigraće i u Nemačkoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 19:12

Ugovor potpisan na godinu dana

Nikola Rebić novu sezonu dočekuje na novoj adresi.

Posle odrađene polusezone u francuskom Nanteru, srpski plejmejker karijeru nastavlja u Nemačkoj gde je potpisao ugovor za Miteldojčer. Kako je objavljeno, saradnja je potpisana na godinu dana.

Izabrane vesti

01.05: (3,50) Češka (16,0) Grčka (1,35)

Rebiću će ovo biti deveti različiti klub u šestoj različitoj državi. Prošao je gotovo sve najjače lige Evrope, od Srbije gde je započeo karijeru, do Španije, Rusije i Francuske, a igrao je još i u Crnoj Gori. U Nemačkoj će sarađivati s Igorom Jovovićem, inače nekadašnjim pomoćnikom Dejana Radonjića i trenerom Budućnosti.

“Jako se radujem novom poglavlju u karijeri. Čuo sam dosta toga lepog o Miteldojčeru, pogotovo od sunarodnika Strahinje Mićovića, koji je ovde igrao ranije. Dug razgovor s trenerom Igorom Jovovićem me je potpuno ubedio da je vreme za promenu sredine. Trener i klub imaju velika očekivanja od mene. Jedva čekam da upoznam sve. Verujem da će ova saradnja imati uzajamni benefit“, rekao je Rebić u prvoj izjavi za klub.

Kako je objavio njegov novi klub, on će u predstojećoj sezoni imati ulogu startnog plejmejkera, a Miteldojčer je njegovim dovođenjem kompletirao spoljnu liniju.

“Pratili smo Nikolu nekoliko godina. Uprkos mladim godinama, on već sada ima dosta iskustva, u Evroligi i Evrokupu. Nikola bi trebalo da postane naš lider na poziciji plejmejkera. Trebalo bi da kontroliše ritam, da čita igru i koristi saigrače. Njegova snaga su dobar pregled igre, pik'n'rol i odbrana. Svojim posvećenim radom i agresivnim pristupom odbrani, dokazao se u prošlosti kao jako dobar igrač u defanzivnom delu“, poručio je Jovović.

Rebić iza sebe ima već devet godina profesionalne karijere koju je počeo u FMP, zatim je igrao tri godine sa Crvenom zvezdom gde je iskusio Evrokup i Evroligu, a zatim je branio boje Mege, Bilbaa, Mornara, Jeniseja, Monaka gde je počeo prošlu sezonu i Nantera za koji je igrao od prošlog decembra posle brzog rastanka s Kneževima.



tagovi

Nikola RebićBBLMiteldojčerIgor Jovović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara