Tajler Dorsi (©Fenerbahce)
Tajler Dorsi (©Fenerbahce)

Poslednji dan prelaznog roka u Evroligi: Tajler Dorsi je Fenerbahčeov

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.03.23. | 11:13

Veliko pojačanje za istanbulski tim

Zvali su iz Olimpijakosa i Monaka, zvali su iz Anadolu Efesa, ali najuporniji je bio Dimitris Itudis, a Fenerbahče verovatno najgalantniji, pa će Tajler Dorsi na kraju u crno-žuti deo Istanbula. Fenerbahče je poslednjeg dana prelaznog roka u Evroligi objavio da je i zvanično doveo veliko pojačanje za narednu sezonu pošto je sa 27-godišnjim bekom potpisao ugovor do leta 2025. godine.

Specijalizovani Eurohoops je ranije pisao da će Dorsi na Bosforu zarađivati 200.000 evra mesečno, Fener naravno nije potvrdio tu informaciju, ali je svakako Itudisovom timu obezbedio dodatan kvalitet.

Izabrane vesti

Dorsi je ovu sezonu počeo u NBA ligi u dresu Dalas Maveriksa, ali je brzo prosleđen Teksasu u razvojnoj Dži ligi. Sada će nazad u Evroligu. Do sada nosećih dresove Olimpijakosa i Makabija iz Tel Aviva u proseku beležio 11,4 poena uz šut iz igre 42 odsto, 2,5 skokova i 1,17 asistencija. U Dži ligi je imao lakši zadatak i pisao 18,9 poena uz 4,6 skokova i 2,27 asistencije po meču.

Evroliga je ipak viši nivo, mada će Dorsiju olakšavajuća okolnost biti to što dobro poznaje Itudisa, koji mu je bio selektor u reprezentaciji Grčke na Evrobasketu.

Fener je trenutno četvrti na tabeli Evrolige sa učinkom od 15 pobeda i devet poraza 10 kola pre kraja regularnog toka sezone sezone.


tagovi

Tajler DorsiKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara