Saša Stefanović (©AFP)
Saša Stefanović (©AFP)

Poslednji put u dresu Perdjua - Saša Stefanović se takmiči u brzom šutiranju trojki

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 20:42

Pokušaće u Nju Orleansu da se domogne priznanja, a onda se otisnuti u profesionalne vode

Ispao je Perdju u Top 16 fazi Martovskog ludila, iznenadio ga je Sent Piters koji je napravio istorijski podvig. Imao je talentovani srpski košarkaš Saša Stefanović želju da se domogne Fajnal fora u Nju Orleansu, ali je stao na dva koraka do cilja. Ipak, dobiće priliku da se u Luizijani oprosti od koledž košarke i dresa Bojlmejkersa. Dobio je poziv da učestvuje na takmičenju u brzom šutiranju trojki tokom završne faze finalnog turnira NCAA (petak, 03.00).

Individualna takmičenja su deo programa tokom Fajnal fora, pa će se tako pored šutiranja trojki mlade nade iz američkih koledža boriti i u atraktivnom zakucavanju, dok će i dame imati priliku da se nadmeću u šutu sa distance.

Izabrane vesti

Istakao je Stefanović da je oduševljen što je dobio priliku da još jednom obuče dres Perdjua i nađe se na Fajnal foru.

"Nakon što sam se vratio iz Filadelfije otišao sam kući u Kraun Point na par dana. Jednom prilikom dok sam večerao sa devojkom pozvali su me da se takmičim. Pomislio sam da je to sjajno. Biće lepo predstavljati Perdju još jednom i sjajno je što će tamo biti veliki broj momaka iz Big Ten divizije. Biće super takmičiti se sa njima još jednom", rekao je Saša.

Od 2018. godine je član Bojlmejkersa, a iako je imao priliku da odigra još jednu godinu, odlučio je da je vreme za profesionalne vode.

"Već razgovaram sa agentima. Juče sam pričao sa jednim i srešću se sa još par u Nju Orleansu, pa ćemo videti. Čudno je posle svih ovih godina na Perdjuu gde sam uvek znao šta me čeka, biti u situaciji u kojoj nemaš pojma šta je sledeće", zaključio je Stefanović.

Talentovani srpski šuter je pokazao da ima meku ruku. Pomogao je Perdjuu da ostvari učinak 29-8 i domogne se poslednjih 16 i prosečno beležio 10,3 poena, 3 asistencija i dva i po skoka uz 38 odsto preciznosti van linije za tri poena.

Postigao je 87 trojki što je bio treći najbolji učinak u Big Ten diviziji i deveti za sezonu u istoriji Bojlmejkersa. Tokom karijere je ubacio 226 šuteva za tri poena i sedmi je na večnoj listi škole. Koledž karijeru okončava sa 980 poena, 270 skokova i 242 asistencija na 128 nastupa (80 u petorci). U četiri navrata je kao senior ubacivao više od 20 poena na meču, rekord mu je 23. U osam navrata je postizao makar četiri trojke na susretu kao senior, a najbolji rezultat ostvario je protiv Norvesterna (6).

Sa sedmoricom momaka će se boriti za trofej, a uz njega stranac je samo Portorikanac Alfonso Plamer iz Ilinoja.

TAKMIČENJE U BRZOM ŠUTIRANJU TROJKI NA F4 NCAA

Džordan Bohenon - Ajova

Bred Dejvison - Viskonsin

Drejk Džefris - Vajoming

Devion Minc - Kentaki

Aleks O Konel - Krejton

Karl Pirs - Rajs

Alfonso Plamer - Ilinoj

Saša Stefanović - Perdju

TAKMIČENJE U ZAKUCAVANJU

Džejlen Edavej - Sent Bonaventur

Brenden Elis - Lin

Šon Miler Mur - Grend Kenjon

Tejz Mur - Hjuston

Aleks O Konel - Krejton

Derek Sent Hajler - Nju Orleans

Alondes Vilijams - Vejk Forest


tagovi

Saša StefanovićNCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara