Saša Stefanović (©Via Twitter / @Indiana Pacers)
Saša Stefanović (©Via Twitter / @Indiana Pacers)

Potencijalni reprezentativac Srbije spreman za NBA: Mogu da se uklopim u “3&D“ koncept

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 16:32

Da li će naša zemlja dobiti još jednog predstavnika u najjačoj košarkaškoj ligi sveta?

Nedugo pošto je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić javno govorio o mogućnosti da američki, ali i naši igrači rođeni u SAD obuku dres Orlova Mozzart Sport objavio je da je najozbiljniji kandidat - Saša Stefanović.

Diplomac univerziteta Perdju sprema se za novo, veliko poglavlje u svom razvojnom putu i ovih dana pokušava da se u što boljem svetlu pokaže ljudima iz NBA franšiza. Prst sudbine odredio je da prvi zvanični NBA trening odradi sa Indijanom, ekipom iz savezne države u kojoj je rođen.

Izabrane vesti

“Trening je prošao vrlo dobro. Dobro sam šutirao, bio sam konkurentan, radio na različitim vežbama, jedan na jedan i tri na tri. Bila je ovo savršena prilika da odradim dobar trening sa Pejsersima, verujem da sam dobro radio“, poručio je Stefanović.

Petak, 03.00: (1,60) Golden Stejt (14,5) Boston (2,55)

Koliko ti je važno to što si radio sa timom iz svog rodnog mesta?

“Definitivno mnogo. Rođen sam ovde, gledao kao mali mnogo utakmica, upoznat sa sa brojnim ljudima u ovoj organizaciji, poseban osećaj“.

Imao si uspešne godine na Perdjuu, koje su ti najlepše uspomene na taj period?

“Mnogo, zaista mnogo. Ulazak u Elite Eight, a pre svega to što sam već u prvoj godini osvojio Big-10 turnir. Bilo je posebno, imali smo toliko sjajnih momaka u timu koji su bili odlični saigrači“.

Koliko si napredovao tokom vremena na Perdjuu?

“Generalno, postao sam bolji u gotovo svim aspektima, čak sam se i šuterski popravio. Sazreo sam na parketu, shvatio kako mnoge stvari funkcionišu. U odbrani i kontroli lopte sam dosta napredovao, kako da donosim bolje odluke... Osećam se mnogo bolje na parketu, naučio sam kako da komuniciram sa saigračima, postao u neku ruku i lider... Tokom ovih pet godina sam dosta naučio“.

Šta je to što te je naučio trener Met Pejntner?

“Pomogao mi je dosta na tome da shvatim koncept igre, taktičke stvari... Da se fokusiram na sebe, što je bio ključ za moj dalji napredak. Sada sam uspešniji, mozak mi radi brže, kako da se ponašam na terenu i van njega, da budem zreliji“.

Kako možeš da pomogneš Pejsersima da podignu nivo kvaliteta?

“Pre svega šuterskim kvalitetima, verujem da mogu da budem precizan na elitnom nivou, a pored toga mogu u mnogim stvarima da doprinesem timu. Da stvaram višak, pogotovo mogu da budem upotrebljiv kada ekipa ima određenu dinamiku, tipa plejmejkera koji zna sa loptom, ili dinamičnog centra... Takođe mogu i da se uklopim da budem šuter koji igra dobru odbranu“.

Stefanović će se ove godine naći na NBA draftu, koji se 23. juna održava u Bruklinu.


tagovi

Saša StefanovićNBA ligaIndijana Pejsers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara