Potpuni debakl Huventuda u Turskoj: Perfektni Vilijams, Prepelič sa 37 pao na 3 poena

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.01.20. | 19:55

Užasno izdanje španskog sastava protiv Tofaša

Dobio je Huventud meč protiv Tofaša pred svojim navijačima, ali je danas u Turskoj u obrnutim ulogama doživeo pravu katastrofu. Španci ne da nisu uspeli da „sačuvaju“ razliku iz prvog duela, nego su pretrpeli izuzetno ubedljiv poraz, koji ih je prilično udaljio od plasmana u četvrtfinale. Stoga će pred poslednja dva kola morati da gledaju ka Unikahi, sa kojom i igraju u poslednjem kolu pred domaćom publikom – 91:76.

Kvalitet košarke koji smo imali prilike da vidimo, naročito u prvom poluvremenu, nije bio na preterano zavidnom nivou. Ipak, Huventud je bio taj koji je daleko više prednjačio po broju grešaka i promašaja, pa je Tofaš već tokom uvodnih 20 minuta igre, tačnije u drugoj četvrtini, stekao ključnu prednost koju je sačuvao sve do samog kraja utakmice.

Izabrane vesti

Ono što se mora istaći je katastrofalna partija Klemena Prepeliča, koji je pre samo sedam dana ubacio čak 37 poena protiv Tofaša, a danas je ostao na svega tri, a postigao ih je u poslednjem minutu utakmice. Imao je 1/5 za dva poena i 0/5 na šutu za tri uz 1/1 sa penala, što su brojke koje nikako ne odgovaraju jednom od lidera ovog tima. U njegovom „odsustvu“ dominirao je Nenad Dimitrijević, koji je dobacio do 15 poena, kao i Luk Arangodi sa 15.

Sa druge strane, ubedljivo najbolji pojedinac na terenu bio je Devin Vilijams, koji je najzaslužniji za činjenicu da je Tofaš imao vrtoglavih 77% uspešnosti iz reketa. Nekadašnji igrač Budućnosti ubacio je ravno 20 poena uz 8/9 na šutu za dva poena, te 4/6 sa penala. Nakon utakmice, rekao je da je pobedu posvetio Kobiju Brajantu. Uz njega se istakao Rion Braun sa isto toliko poena uz 4/8 na šutu sa distance.

Već sam početak utakmice bio je nagoveštaj pravog brodoloma koji će ekipa Huventuda proživeti u Turskoj. Ništa Špance nije htelo, promašivali su veliki broj otvorenih šuteva, pravili su neke zaista početničke greške, a kada se na to doda i prilično l sudijski kriterijum, onda i ne čudi što je Tofaš vrlo brzo uspostavio dominaciju na terenu. Jeste Huventud nakon uvodnih deset minuta imao samo minus dva (17:15), ali je turski tim uspeo da već na početku drugog kvartala napravi seriju 16:2, ode na velikih plus 16, te da do kraja poluvremena samo još uveća rezultatsku zalihu – 46:28.

Dominirali su domaći u reketu najviše zahvaljujući odličnoj igri Devina Vilijamsa, imali su i raspoloženog Riona Brauna koji je pogađao gotovo sve sa distance, dok Nenad Dimitrijević nije mogao sam da „pokrpi“ sve rupe koje su pravili njegovi saigrači. Sa razlogom je besneo trener Huventuda, Karles Duran, zbog toga je tokom druge četvrtine dobio i tehničku grešku nakon protesta zbog jedne krajnje diskutabilne sudijske odluke, a njegov tim je igrao sve gore kako je gori minut odmicao.

Kako je krenula treća četvrtina, navijači tima iz Badalone su se verovatno samo uhvatili za glavu i zapitali koja će biti razmera katastrofe koju će njihov tim doživeti u Turskoj. Domaći sastav je i ovaj period otvorio serijom 5:0, otišao na tada maksimalnih plus 23 i faktički „overio“ pobedu, koja je ionako bila sasvim izvesna i nakon uvodnih 20 minuta košarke. Jeste nakon toga Huventud ušao u egal igru, ali ni u jednom trenutku nije uspeo da spusti razliku makar ispod 15 poena – 68:50.

Ni poslednja deonica nije donela neke veće promene. Razlika se uglavnom kretala u razmaku između 15 i 20 poena, što je svakako bilo i više od pet poena sa koliko je Tofaš izgubio u prvom meču u Španiji. Sastavu Orhuna Enea bilo je važno da „sačuva“ što veću razliku, te da na kraju bude ispred Huventuda u međusobnom skoru. U tome su bili i više nego uspešni, pa se ovaj tim nalazi na vratima četvrtfinala.

EVROKUP TOP 16 - 4. KOLO

Grupa E

Sreda
20.00: (1,25) Partizan (17,0) Darušafaka (4,40)
21.00: (1,17) Virtus Bolonja (20,0) Trento (5,50)

Grupa F

Utorak
20.00: (1,30) Venecija (16,0) Promiteas (3,90)

Sreda
19.15: (1,60) Oldenburg (14,5) Breša (2,55)

Grupa G

Sreda
18.00: (2,55) Galatasaraj (14,5) Uniks Kazanj (1,60)
19.30: (1,30) Monako (16,0) Ritas (3,90)

Grupa H

Utorak
Tofaš - Huventud 91:76
/Vilijams, Braun 20 - Dimitrijević, Arangodi 15/

Sreda
20.45: (1,45) Unikaha (15,0) River Andora (3,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

 

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara