""
""

Potpuni poraz FIBA?! Klubovi iz Španije, Litvanije, Turske, Grčke i Nemačke prihvatili Evrokup!

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.16. | 09:45

Bajern Karija Pešića i Alba Saše Obradovića među ekipama koje su potpisale pristanak da igraju drugorazredno evropsko takmičenje, uprkos pretnjama iz krovne košarkaške organizacije da će reprezentacije snositi posledice... Podsetimo, tri italijanska kluba su već stavila paraf, a u međuvremenu je isto učinio i Hapoel

Velika pobeda Đordija Bertomeua i evropskih klupskih takmičenja pod okriljem Evrolige. Uprkos žestokim i ozbiljnim pretnjama iz FIBA da će reprezentacije snositi posledice ukoliko se klubovi odluče da prihvate učešće u Evrokupu naredne sezone, krovnoj košarkaškoj organizaciji i Ligi šampiona leđa je okrenulo čak devet klubova iz pet različitih zemalja! 

Izabrane vesti

Ovu bombastičnu informaciju doneo je ugledni milanski dnevnik Gazeta delo Sport, koji u štampanom izdanju ističe da su poziv Evrokupa prihvatili i potpisali timovi iz Španije, Litvanije, Grčke, Turske i Nemačke! Tačnije, svoj paraf dali su Galatasaraj, Unikaha, Valensija, Gran Kanarija, Lijetuvos Ritas, atinski AEK, Bajern, Bamberg i Alba. Mada je bilo pojedinih najava da bi Nemci mogli da izaberu Ligu šampiona pre Evrokupa, izgleda da je na kraju doneta drugačija odluka.

U međuvremenu evropska javnost dobila je i dodatnu informaciju da je i izraelski šampion, Hapoel iz Jerusalima, napravio isti potez i izabrao Evrokup!

Skandal u Italiji: FIBA pritiska Savez da izbaci tri kluba iz šampionata zbog potpisivanja saradnje sa Evrokupom!

Podsetimo, Gazeta je bila prva koja je objavila i da su tri italijanska kluba, odnosno Trento, Ređo Emilija i Dinamo Sasari oberučke prigrlili evropsko drugorazredno takmičenje, zbog čega je FIBA već tražila od Saveza te zemlje da sva tri kluba izbaci iz domaćeg takmičenja!

FIBA je tako pretrpela još jedan težak i bolan udarac u namerama da se suprotstavi Bertomeuu i sada samo ostaje da se vidi kako će svetska kuća košarke reagovati i da li će zaista suspendovati neke od najmoćnijih evropskih nacionalnih selekcija sa Olimpijskih igara, odnosno Evropskog prvenstva 2017. godine. 

Čini se da FIBA ima sve manje prostora za manevar i da je pretrpela još jedan težak i bolan udarac... Ko će naredne sezone igrati Ligu šampiona, pitanje je koje je i dalje aktuelno...


tagovi

ValensijaRitasHapoel JerusalimGran KanarijaGalatasarajFIBA EvropaFIBAEvrokupBambergBajern MinhenAlba BerlinAEK Atina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara