(©FIBA)
(©FIBA)

Potvrđeno: Srbija kroz Gruziju do Evrobasketa

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 16:20

Tbilisi domaćin "balona" grupe E u kojoj je i naša reprezentacija

Košarkaška reprezentacija Srbije poslednja dva koraka do Evrobasketa 2022. godine napraviće u februarskom "balonu" u Gruziji, saopštio je Bord FIBA i tako potvrdio pisanja MOZZART sporta.

Srbija će u Gruziji, gde će "balon" kvalifikacione grupe E biti neka vrsta probe za završnicu kontinentalnog šampionata, igrati prvo sa domaćinom (19. februar), a onda sa Švajcarskom (21. februar).

Izabrane vesti

Uz Tbilisi, "balone" će organizovati Gljivice (Poljska, grupa A), Perm (Rusija, grupa B), Viljnus (Litvanija, grupa C), Ankara (Turska, grupa D) Kijev (Ukrajina, grupa F), Podgorica (Crna Gora, grupa G) i Riga (Letonija, grupa H).

Pored domaćina Evrobasketa, Gruzije, Nemačke, Italije i Češke, plasman u nedavnom krugu kvalifikacija overili su aktuelni evropski šampion Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Grčka, Izrael, Španija i Ukrajina.

Bord FIBA je izabrao i domaćine kvalifikacionih "balona" za Evrobasket 2021 košarkašica (31. januar - 7. fbruar). Mečevi grupe E u kojoj je Srbija, opet će se igrati u Istanbulu. Naše košarkašice igraće 4. februara sa Albanijom, a dva dana kasnije sa Litvanijom. Ovi mečevi neće biti od velikog rezultatskog značaja za Srbiju koja je sa skorom 4-0 u prethodna dva "prozora" obezbedila plasman na Evrobasket.

Bord FIBA je popunio i listu domaćina kontinentalnih šampionata za mlađe kategorije na kojoj je neodstajao samo organizator Evropskog prvenstva za igrače do 20 godine. Biće to Podgorica (17-25. juli). Ranije je već bilo poznato da će Evrobasket za igrače do 18 godina biti u Konji (31. juli - 8. avgust), a za dečake do 16 godina u Skoplju (13-21. avgust).

Šopron će ugostiti najbolje reprezentacije košarkašica do 20 godina (3-11. juli), Eraklion je domaćin EP za igračice do 18 godina (24. juli - 1. avgust), a Metuzinjuš je organizator EP za devojčice do 16 godina (6-14. avgust).


tagovi

Evrobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara