Detalj sa utakmice
Detalj sa utakmice

Povreda Vilbekina pokvarila slavlje Fenera u velikom derbiju

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.11.22. | 21:41

Izabranici Dimitrisa Itudisa savladali Galatasaraj 97:91

Sjajno veče u Turskoj kada je košarka u pitanju. Dan rezervisan za najveći derbi, duel Galatasaraja i Fenerbahčea. Utakmica koja uvek u Turskoj izaziva najviše pažnje bez obzira na kojoj su poziciji timovi na tabeli. Fener je pokazao kvalitet iako nije bilo lako. Na kraju je ekipa Dimitrisa Itudisa slavila 97:91.

Međutim slavlje je pokvareno povredom u poslednjoj deonici kada je meč morao da napusti Skoti Vilbekin. U ovom momentu nije poznato da li je povreda ozbiljnija, ali saigrači su morali da mu pomognu kako bi napustio parket. On je bio i najefikasniji u pobedi sa 22 poena.

Izabrane vesti

Galatasaraj je igrao odlično, imali su u jednom moentu i sam poena prednosti, ali Fenerbahče je sjajnom poslednjom deonicom preokrenuo i na kraju upisao sigurnu pobedu.

Na ovo meču nije bilo nekoliko bitnih igrača, uključujući Mark Gudurića.

Anadolu Efes nije imao problema u ovom kolu. Deklasirali su Manisu 95:74, a Vasilije Micić je igrao samo pet minuta i za to vreme je ubacio šest poena. Nije bilo potrebe da troši previše energije. Efes mora da uđe u seriju pobeda u Evroligi posle nekoliko kikseva na startu sezone. Tu je Srbin najpotrebniji.

8. kolo

Bujučekmeče - Darušafaka 70:83

Bahčešehir - Bursaspor 69:74

Bešiktaš - Turk Telekom 75:91

Karšijaka - Merkezefendi 92:76

Konja - Aliaga Petkim 89:84

Manisa - Efes 74:95

Tofaš - Gacijantep 78:88

Galatasaraj - Fenerbahče 91:97



tagovi

KK FenerbahčeKK GalatasarajSkoti Vilbekin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara