Rudi Gober (Reuters)
Rudi Gober (Reuters)

Povrede skrojile konačan spisak Francuza za Evrobasket

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 14:22

Hauard poslednji prekobrojni

Posle završetka trening kampa u Monpeljeu, selektor Francuske Vensan Kole odlučio je da se zahvali Vilijamu Hauardom, navodi sajt BeBasket.

Pošto su Endrju Albisi i Mustafa Fal ranije ispali iz konkurencije za tim zbog povreda, ostalo je 12 imena, što praktično znači da je to konačan spisak za Evrobasket, odnosno prethodno kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023.

Izabrane vesti

Postoji, doduše, određena nada da bi Albisi mogao da bude fit do početka kontinentalnog šampionata. Međutim, selektor Kole smatra da ona nije realna.

"Imamo još malo vremena, ali ne vidim da bi mogaod a se vrati ranije na teren. Čak i da se to desi, moramo da imamo mogućnost da ga testiramo u punom kapacitetu. Pogotovo što igrači na koje ova promena može da utiče to ne zaslužuju. Nije ovo samo u stilu 'vratim se i zauzmem nečije mesto'. Ne želim to da radim", rekao je Kole.

Francuska je odigrala četiri priprmene utakmice i slavila u svakoj, protiv Holandije u Ruenu (89:65), Italije u Bolonji (78:77, posle produžetka) i Montpelju (100:68), te na istom mestu nad Belgijom (90:71). Sada je čekaju dva meča u kvalifikacijama za Svetski kup 2023. godine, protiv Češke i Bosne i Hercegovine u kojima će igrati Ajzeja Kordinje (Virtus Bolonja), Evan Furnije (Njujork Niks), Rudi Gober (Minesota Timbervulfs), Toma Ertel (bez kluba), Muhamed Žete (Virtus Bolonja), Timote Luvavu (Atlanta Hoks), Teo Maledon (Oklahoma Siti Tander), Amat M'Baje (Anadolu Efes), Eli Okobo (Monako), Vensan Poarje (Real Madrid), Teri Tarpi (Le Man) i Geršon Jabusele (Real Madrid).


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeEvrobasketRudi GoberMuhamed ŽeteToma ErtelEvan Furnije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara