Lebron i Lejkersi slave (©Reuters)
Lebron i Lejkersi slave (©Reuters)

Pozovi Lebrona zbog titule: Lejkersi ponovo prvaci Zapada

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 08:29

Tim iz El Eja savladao Jutu nakon maestralne partije Obrve Dejvisa i tako obezbedio prvo mesto u Zapadnoj konferenciji nakon čitave decenije. Šuterski rat File i Sparsa, Nju Orleans zadržao Memfis ispod stotke

Još tri meča odigrana su sinoć u NBA mehuru u Orlandu, a svakako najvažnija vest je da su Lejkersi obezbedili titulu šampiona Zapadne konferencije.

Lebron i drugovi su na "gostujućem" terenu savladali Juta Džez rezultatom 116:18, ubeleživži 51. trijumf iz dosadašnjih 66 mečeva sezone, a najzaslužnji za to je bio Entoni Dejvis. Popularna Obrva upisala je jak dvocifreni učinak u dve statističke kolone, poenima - 42 i skokovima - 12. Njegova dominacija pod obručima donela je neophodnu prevagu timu iz Los Anđelesa protiv opasnog protivnika. Juta se dobro držala sve do treće četvrtine kada su Lejkersi napravili malu, ali ispostavilo se odlučujuću prednost. Lebron je dodao 22 poena i tako vratio svoj tim na mesto na kom je poslednji put bio pre čitavu deceniju. Upravo u sezoni 2009/10 tim iz Grada Anđela je poslednji put uzeo titulu, 16. u istoriji.

Izabrane vesti


Napeto je bilo na šuteskom obračunu Filadelfije i San Antonija koji su na kraju sa samo dva poena prednosti dobili ovi prvi rezultatom 132:130. Ni 30 poena Demara Derozana nije spaslo tim iz Teksasa. Ponovo je pod košem bio ubitačan Džoel Embid sa 27 pogodaka i devet skokova. Kamerunski as je izgleda konačno uspeo da sanira seriju povreda, tako da je u restart sezone ušao pun snage i elana. Sinoć je pak pobedu njegovom timu doneo Šejk Milton trojkom 3,2 sekunde pre poslednje sirene.

Nju Orleans je odličnom partijom u odbrani uspeo da zadrži Memfis na ispod 100 poena i na kraju slavio sa 109:99. U pobedničkom timu najviše poena postigao je Brendon Ingram - 24, jedan više od mladog superstara Zajona Vilijamsona. Kod Grizlisa se istakao Džeren Džekson mlađi sa 22 poena. Marko Gudurić nije ulazio u igru za poraženu ekipu.



NBA REZULTATI

Nju Orleans - Memfis 109:99

/Džekson jr 22 - Ingram 24/

Filadelfija - San Antonio 132:130

/Embid 27 - Derozan 30/

Juta - LA Lejkers 108:116

/Mičel 33 - Dejvis 42, 12 sk, Džejms 22/

Izvor NBAIzvor NBA



tagovi

Lebron DžejmsLos Anđeles LejkersEntoni Dejvis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara