Predrag Pantović: Minulih dana uradili smo puno da podignemo ekipu, a šlag je dolazak Stefana Birčevića

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.12.20. | 10:34

Predsednik čačanskog kluba govori o ambicijama ekipe, prelasku dvorane u vlasništvo grada, pomoći lokalne samouprave…

Četiri kola pre kraja prvog dela ABA lige ekipa Borca zauzima 11. poziciju sa učinkom od dve pobede i sedam poraza. Čačani prvo odlaze put Zadra, potom dočekuju Split i Mornar, u zaostaloj utakmici sa Baranima, pa gostuju Ciboni. Rivali za respekt na Borčevom putu ka sredini tabele. Dodatni optimizam za ekipu trenera Marka Marinovića uliva jučerašnje angažovanje reprezentativca Stefana Birčevića.

Predsednik Borca i vlasnik kompanije PS fashion, Predrag Pantović, uz sve okolnosti, dosadašnji učinak prvog tima ocenjuje sledećim rečima.

Izabrane vesti

“Nismo bili uspešni, ali ni neuspešni. Na početku smo napravili sjajan rezultat pobedivši Partizan. Potom smo izgubili od Krke što se može okarakterisati lošim rezultatom. Dakle, imali smo seriju poraza koja je posledica loše sreće, ali ne samo pitanje fortune. Mogli smo da imamo još neku pobedu u trenutnom skoru. Smatram da je velika šteta što nismo odigrali utakmicu protiv Primorske, zbog kontinuiteta, i da bismo svakako slavili. U minulim danima uradili smo mnogo toga da podignemo ekipu, a šlag je potpis Birčevića i njegov dolazak u Borac”, kaže Pantović

Kazali ste da košarkaš Stefanovog kvaliteta nije doveden u Borac.

“Da, Borac je tokom decenija iznedrio veličine u srpskim, evropskim i svetskim okvirima. Međutim, prvi put angažujemo gotovog igrača, reprezentativca, sa rejtingom kakav poseduje Birčević. Mnogo će nam značiti na mnogim poljima, naročito na poslednje četiri utakmice prvog dela prvenstva. Poslali smo jasnu poruku koje su nam ambicije”.

Tokom pregovora vlasnik tri reprezentativne srebrne medalja pokazao je maksimalnu fleksibilnost.

“Realno, Borac ne može da plati Birčevića koliko zaista vredi. Stefan će nama pomoći da dođemo u mirnu luku, ali ćemo se mi truditi da budemo na raspolaganju našem reprezentativcu da naredni ugovor bude u skladu sa njegovim kvalitetima”.

Borčeve želje su plasman u sredini tabele.

“Pa bićemo zadovoljni ako ne budemo na poslednje dve pozicije. Pred start sezone doneta je odluka da će liga u ovom formatu, četrnaest klubova, biti u naredne tri sezone. To znači da će poslednji klub ispadati iz ABA lige, a da će 13. mesto voditi u razigravanje sa poraženim iz finala ABA 2 lige. Ne želimo da budemo na tim pozicijama”.

ABA liga se oglasila i konstatovala da je Borac oštećen u Laktašima.

“Ne verujem da je bilo namere da se donese pogrešna odluka. Greše igrači, treneri pa se dešava i sudijama. Nama se zalomilo, ali Borac nema ništa od toga što su sudije kažnjene osim da se nadamo da će nas nekada sreća pogledati”.

Ako se dotaknemo infrastrukturnih pitanja dvorana Borca je konačno prešla u vlasništvo grada Čačka, a na upravljanje SRC Mladost.

“Godinu dana smo pokušavali da skupštinske odluke, grada i Borca, sprovedemo u delo. Na kraju smo vansudskim poravnanjem to odradili. Borac je bio jedini klub u bivšoj Jugoslaviji vlasnik hale. Na taj način smo bili opterećeni troškovima održavanja dvorane, troškovima za struju, vodu, gas koji nisu bili mali i koje smo stalno namicali. Prelazak vlasništva na Čačak biće velika pomoć za klub”.

Borčeva zla kob je da se toliko očekivani plasman u ABA ligu poklopio sa epidemijom korone. U takvoj situaciji od grada se očekuje maksimalna pomoć.

“Sećam se, kada sam ušao u UO kluba Čačak je, na godišnjem nivou, izdvajao oko sedam miliona dinara. To je bilo jedva dovoljno da pokrije troškove hale i zaposlenih. Pomoć grada se uvećavala pa je 2019. godine iznosila oko sedamnaest miliona, ove oko 24 miliona dinara. Kada se oduzmu troškovi hale to je nedovoljno, ali 2021. godine će biti veća pomoć naše samouprave. U ovakva vremena bilo bi bezobrazno reći da se ne trude, grad se maksimalno trudi da nam pomogne. Privredni subjekti uplaćuju doprinose za plate od čega se puni i gradska kasa. A poznato je kakav nam je trenutno privredni ambijent. Korona je sve izbacila iz normalnog poslovanja. Mi oko 300.000 evra godišnje dobijamo od čačanskih privrednika koji sada rade u minusu. Kako da sada tražimo novac? Takođe, ostali smo bez planiranih prihoda od ulaznica. Okolnosti su loše, ali smo uz Mornar jedini klub koji je 2019. godine isplatio sve igrače. Garantujem da ćemo i ove godine ispuniti sve obaveze prema igračima”.

Do kraja polusezone ostale su četiri utakmice.

“Realno, bio bih zadovoljan sa dve pobede protiv ekipa koje su vedrile i oblačile u staroj Jugoslaviji. Sad izostaje publika što značajno umanjuje doživljaj. Takođe, teška su i gostovanja, nema druženja, ništa ne radi…Kvalitet sporta je u druženjima za koja smo uskraćeni. Prava šteta za Borac što nas je pogodila korona u trenutku kada igramo ABA ligu, ali bitniji su ljudski životi, normalno funkcionisanje, ekonomija…Kao i svi želim da nam se 2020. godina ne ponovi”, zaključio je Predrag Pantović.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Stefan BirčevićPredrag PantovićKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara