Teodosić i Zaneti (Shutterstock)
Teodosić i Zaneti (Shutterstock)

Predsednik Virtusa: Evroliga? Ma dobro, plasiraćemo se tamo drugi put

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 09:57

Masimo Zaneti sportski priznao poraz u polufinalnoj seriji Evrokupa

Vlasnik Virtusa Masimo Zaneti, uložio je ne mala finansijska sredstva kako bi se klub domogao Evrolige prvi put posle 18 godina. Pre dve godine u Bolonju je stigao Aleksandar Đorđević. Koji mesec kasnije u jednom od najvećih trasfera tog prelaznog roka, došao je Miloš Teodosić, zatim i Stefan Marković...

Tokom ove sezone Zaneti nije žalio novca da posle 13 NBA sezona u Italiju vrati Marka Belinelija. Bio je Virtus u furioznom naletu ka cilju. Nanizao je deset pobeda u prvoj, šest u drugoj fazi Evrokupa, pa još dve protiv Huventuda u četvrtfinalu i jednu nad Uniksom u polufinalu. Sve to bez poraza.

Izabrane vesti

Danas, 18.30: (1,70) Betis (14,5) Mursija (2,30)

A onda je stao na 40 minuta do finala i evroligaške ulaznice. Prvo je izgubio u Kazanju, zatim i u majstorici, u Bolonji, i tako završio rezultatski impresivan učinak (19-2), ali na kraju ipak neuspešan put povratka u evropsku elitu.

"Šteta, imali smo loše periode početkom treće četvrtine. Razlika je bila u tome što su oni uvek pogađali trojke, a mi pravili mnogo grešaka, čak smo promašivali i slobodna bacanja. Tako vam je to u sportu, nekad dobijate, nekad gubite. Sada razmišljamo o plej-ofu. Uveren sam da je naša ekipa bolja, možda smo pogrešno protumačili igru, napravili mnogo grešaka. Ali ja sam sportista, rival je odigrao bolje. To vam je to", sportski je Zaneti pružio ruku Uniksu.

Danas, 19.00: (1,10) Asvel (23,0) Limož (7,50)

Nije tražio alibi za propuštenom velikom šansom koja je bila još veća kada je njegov tim imao vođstvo od 1-0 u polufinalnoj seriji. Ali nije ni izgubio strpljenje čekajući da se ekipa konačno vrati u Evroligu...

"Ma dobro, plasiraćemo se tamo drugi put. Hajde sada da razmislimo o plej-ofu, čak i devojkama (ženskoj košarkaškoj ekipi). Mnogo mi je stalo do njih", smireno je rekao Zaneti koga ovaj neuspeh neće obeshrabriti da odustane od pomenutog cilja.

Kako italijanski mediji najavljuju, nastaviće obilato finansijski da ulaže u klub, čak će možda i povećati ulaganja...


tagovi

Masimo ZanetiVirtus BolonjaMiloš TeodosićAleksandar ĐorđevićStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara