Predstavljen sindikat igrača Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 15:38

Veoma bitan dan za evropsku košarku

Danas u Beogradu nema utakmica, sutra je finale Fajnal fora između Fenerbahčea i Real Madrida, ali se danas dogodilo nešto veoma bitno za evropsku košarku.

U Beogradu je predstavljen Nezavisni sindikat evroligaških igrača.

Izabrane vesti

Inicijativu za njega imao je Boštjan Nahbar, a o tome je govorio i Nikola Kalinić još prošle godine u intervjuu za MOZZART Sport.

Nahbar je istakao da je ovakva organizacija potrebna evropskoj košarci kako bi igrači imali svoj "glas" i mogli da brane svoja prava.
"Tokom poslednjih šest meseci imao sam mnogo razgovora sa igračima. Da vidim da li postoji želja da se osnuje takva organizacija. A ona postoji. Igrači su izrazili veliku želju da kreiraju platformu koja će ujediniti njihov glas. Sindikat će voditi sami igrači. Oni će odrediti kojim će se tokom kretati sve i ko će biti predsednik", rekao je Nahbar na konferenciji u Beogradu.

Sve je prokomentarisao i Kajl Hajns.
"Ovo je važan dan. Istorijski dan za evroligaške igrače. Smatrali smo da je veoma važno za nas da se pojavimo kao griupa, kao ujedinjena sila koja bi vodila naš glas i borila se za prava igrača".

Nadovezao se i Điđi Datome...
"Bilo je potrebno vreme da se igrači ujedine i da se sve uradi kako bi produkt bio još bolji. Da se iznesu ideje na sto. Da budemo ujedinjeni. Da svi znaju šta je želja igrača. Osetio sam da je potrebna ovakva organizacija tokom prozora za FIBA Svetsko prvenstvo. Kao Evroligaški igrač, nisam mogao da igram za reprezentaciju i nisam mogao ni da iznesem svoje mišljenje. I tada sam osetio da bi zajedički trebalo da se čuje naš glas", rekao je Datome.


tagovi

Kajl HajnsLuiđi DatomeBoštjan Nahbar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara