Sedmica Istiklola u gradskom derbiju, četiri gola Džahlilova

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.20. | 19:47

Kudžand slavio protiv ekipe CSKA u Dušanbeu

Za razliku od većine zemalja gde nema ni pomena o nastavku fudbalskih prvenstava, Tadžikistan se odlučio da bez problema započne tamošnji šampionat. Čelnici te države su se čak odlučili na izuzetno zanimljiv potez da zabrane reč "koronavirus" na njihovoj teritoriji, pa samim tim ne pridaju previše značaja rastućoj zarazi na čitavoj planeti.

U takvoj situaciji, za vikend je odigrana prva polovina uvodnog kola prvog ranga, a danas su po rasporedu odigrane i preostale dve utakmice, koje su kasnile zbog Superkupa koji je takođe bio na programu ove subote. Osvajač ovog trofeja, Istikll je na gostovanju protiv Dušanbea uspeo da postigne čak sedam golova uz fantastičnu partiju Manučekra Džahlilova koji je postigao čak četiri gola – 0:7 (0:2).

Izabrane vesti

Ovaj fudbaler je faktički sa dva svoja gola i doneo preokret Istiklolu protiv Kudžanda u finalu Superkupa u subotu, a danas se nadovezao na pogodak Orasakedova iz 25. minuta. Redom je Džahlilov tresao mrežu u 31. minutu, a potom minut po povratku sa odmora, u 60. i u 64. minutu, kada je već bilo jasno da će Istiklol odneti ubedljivu pobedu u gradskom derbiju.

Ranije tokom prvog poluvremena zbog čarki je na jednoj strani isključen Ešoni Panšanbe, a na drugoj Ergašev, što je gostujući sastav dodatno iskoristio i preko Šeridina Bobojeva došao do još dva gola i "sedmice".

Poražena ekipa u finalu tadžikistanskog Superkupa, sastav Kudžanda uspeo je da savlada CSKA Pomir iz Dušanbea prilično lako sa tri gola, a sve je olakšao crveni karton koji je zaradio Firuz Bobijev sredinom drugog poluvremena – 1:3 (0:1).

Sve je počelo pogotkom Andreja Sidorova u poslednjem minutu prvog poluvremena, čime je faktički Kudžand napravio ključni korak ka pobedi. Gosti su duplirali prednost preko Huršeda Beknazarova u 63. minutu, da bi nakon crvenog kartona Bobijeva, CSKA ipak uspeo da smanji na 1:2 preko Šodibeka Gaforova. Tačku na sve stavio je Manučer Ahmedov sa bele tačke u drugom minutu nadoknade trećim golom za Kudžand.

TADŽIKISTAN 1 - 1. KOLO

Sreda
CSKA Pamir Dušanbe - Kudžand 1:3 (0:1)
/Gaforov 76 - Sidorov 45, Beknazarov 63, Ahmedov 90+2/

Dušanbe 83 - Istiklol 0:7 (0:2)
/Orasakedov 25, Džahlilov 31, 46, 60, 64, Bobojev 81, 90/

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara