Primorska i Sutjeska stavljaju tačku na prvo kolo ABA 2 lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.09.18. | 15:45

Tim aktuelnog vicešampiona lige, predvođen Juricim Golemcem, oprezno juri prvi skalp protiv Nikšićana

Sikst Primorska i Sutjeska večeras na utakmici koja počinje u 20 časova zatvaraju krug prvog kola ABA 2 lige. Domaćin, inače vicešampion takmičenja jedan je od glavnih kandidata za plasman u jadransku elitu. Tim poseduje sve karakteristike ambicioznog kluba, o čemu najbolje govore imena iskusnog Marka Jagodića Kuridže i Ivana Marinkovića koji su pojačali ekipu tokom leta. Njihov trener, legendarni hrvatski košarkaš, Jurica Golemac to zna, ali je ipak oprezan pred utakmicu, iako bi mogao da puca od samopouzdanja.

"Sutjeska je izuzetno iskusan tim, koji mi poštujemo. Prvi test nove sezone ABA 2 lige, igramo u domaćoj dvorani, gde želimo da pobedimo. Svakako imamo potreban kvalitet, ali neće biti lako igrati. Za uspeh će biti potrebno ulaganje sve energije", rekao je Golemac, verovatno svestan da se jedno košarkaško “čudo” već desilo sinoć Jovici Arsiću, koji nije uspeo ni uprkos odličnoj partiji Radovana Đokovića, i izjednačujućeg koša za produžetke da Borac dovede do pobede u utakmici s prerano otpisanim sarajevskim Sparsima.

Izabrane vesti

Crnogorcima je ovo prva sezona u ABA 2 konkurenciji, ali ne i u regionalnim takmičenjima. Naime, Nikšićani se mogu pohvaliti da su u sezoni 2015/16. bili članovi jadranske elitne družine. U tim su vratili su iskusnog Nikolu Pavlicevica, i Radosava Spasojevića, igrače koji imaju iskustvo igranja i u prvom ABA ešalonu. Dakle, Sutjeska se neće predati bez borbe, mada će u postojećoj konkurenciji teško do ABA lige.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 7082 ABA 2 Primorska - Sutjeska up manje (152.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ABA 2 liga – 1. kolo

Četvrtak
Lovćen - Rogaška 72:71
MZT Skoplje - Helios 92:79
Split - Vršac 87:69
Borac - Spars 80:84
Zrinjski – Dinamik 50:73

Petak
20.00: (1,02) Sikst Primorska (30,0) Sutjeska (13,00)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: ABA2/Sikst Primorska/Juri Kodrun


tagovi

ABA 2 ligasportsko klađenjebet analizaPrimorska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara