Primorska ima tvrđavu, Borac nije uspeo da je osvoji

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.19. | 19:40

Tim iz Kopra vodi u polufinalnoj seriji ABA 2 lige s 1:0, Šiško imao čak 17 asistencija!

Sikst Primorska je bliža finalu ABA 2 lige za jedan korak. U prvom meču polufinala tim iz Kopra je dočekao Borac iz Čačka i izašao kao pobednik rezultatom 78:59. To je ujedno znači da je slovenačka ekipa povela s 1:0 u polufinalnoj seriji. Čačani su propustili šansu u poslednjoj deonici da ozbiljnije zaprete. Primorska je imala Žan Mark Šiška koji je zabeležio čak 17 asistencija!

Bio je ovo duel Primorske koja nema poraz na svom parketu i Borca koji se ne snalazi baš najbolje u gostima. Kada sve to spojite, dobijete ovaj rezultat. Iako je Borac imao šansu da preokrene u poslednjoj deonici, to tim Jovice Arsića nije uspeo da uradi. Iako je prišao na šest poena zaostatka.

Izabrane vesti

Suštinski Borac nije imao previše šansi na ovom gostovanju, pa mu sada preostaje da u Čačku pred svojim navijačima proba da izjednači, a da onda u majstorici traži prvi poraz Primorske na njenom terenu koji se pokazao kao prava košarkaška tvrđava.

Odlučujuća je bila treća deonica gde je Primorska iskoristila tromiju igru Borca. Domaćin je tu odmakao na 18 poena prednosti, a posle toga nije bilo povratka za goste iz Čačka. Primorska je danas bila bolja.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Heris sa 16, Čakarun sa 15 i Jagodić Kuridža sa 14 datih poena. Kod Borca se najbolje pokazao Đorđe Majstorović sa 13 datih poena. Radovan Đoković je dodao 12.

ABA 2 liga – plej-of/polufinale

Sikst Primorska - Borac Čačak 78:59
/Heris 16 - Majstorović 13/

Spars - MZT 70:71
/Kamenjaš 15 - Simonovski 13/

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Ilija ĐokovićKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara