Jorgos Printezis (©Star Sport)
Jorgos Printezis (©Star Sport)

Printezis još krije karte, suze govore sve: Ako je ovo kraj, ponosan sam na sve što smo postigli

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 18:57

Živa legenda pirejskog kluba i dalje ne želi da otkrije namere...

Nije dočekao Olimpijakos četvrtu evropsku titulu, a ni mogućnost da bar proslavi treće mesto na Fajnal foru u Beogradu. Pristalice crveno-belih još jednom su napunile Arenu i napravile takmičarsku atmosferru sa nadom da će Barselona pasti na pleća, ali tako nisu mislili Nikola Mirotić i Nik Kalates.

Barselona je na kraju slavila bez većih problema, a sam finiš utakmice obeležio je Jorgos Printezis. Kada je susret ušao u poslednji minut, Jorgos Barcokas se okrenuo ka klupi za rezerve i pozvao svog kapitena što je pozdravila kompletna dvorana.

Izabrane vesti

Po načinu na koji je pozdravljen i kako su reagovali svi na parketu, biće da je živa legenda pirejskog velikana odigrala poslednju evropsku utakmicu u crveno-belom dresu. To je nagovestio i Barcokas na konferenciji. Međutim, strelac neponovljivog koša za evrotitulu 2012. godine to nije želeo da potvrdi u izjavi posle utakmice jer i dalje ostaju obaveze u završnici grčkog prvenstva...

“Nikada nisam hteo da bude o meni. Čak i da nismo došli u Beograd, ništa ne bih menjao, niti sam hteo da ekipa bude fokusirana na mene. Ako je ovo kraj, jako sam srećan i ponosan kao Jorgos Printezis i zbog svega što smo uradili“, iskreno će Printezis koji je parket napustio u suzama.

Da li je Jorgos Printezis kao košarkaška ličnost uzor za buduće naraštaje, s obzirom na to da sve manje igrača oseća pripadnost jednom klubu?

“Možete da budete uzor nekom, ne svakom. Što se mene tiče, verujem da bih u ovom timu mogao da ostane zauvek“.

Olimpijakos je u Beograd stigao sa najvećim ambicijama, uz podršku krcatih tribina, a odlazi sa dva poraza...

“Svi smo želeli pobedu i danas. Možda to neko neće da prizna, ali jesmo. Izgubili smo polufinale zbog detalja. Svakako, osećaj je sjajan. Velika je čast i privilegija biti deo Fajnal fora. Pogledajte samo koliko takmičarskog duha ima, ne možemo svi da pobedimo“.

Ekipi ostaje završnica plej-ofa grčkog prvenstva gde je Olimpijakos apsolutni favorit...

“Period posle Fajnal fora može da bude nezgodan. Sada moramo da ostanemo zajedno više nego ikada ranije, da se oporavimo i fokusiramo na završnicu sezone. Naš glavni cilj je titula što bi, uz Kup i učešće na F4 bilo kao ostvarenje sna“.

Cela dvorana ispratila je Jorgosa Printezisa aplauzima i pesmom...

“Emocije su obostrane. Hvala svima. Osećaj je prelep. Bez obzira na to što ću uskoro imati 38 godina, svaki put kada čujem da skandiraju moje ime postidim se kao malo dete. I dalje ne mogu da se naviknem na sve to“.

Grčki as dobro pamti dan kada je prvi put došao u salu kako bi zadužio opremu Olimpijakosa...

“Bio je to 3. avgust 2000. godine, tog dana sam postavio jasne ciljeve. Kada sam završio prvi trening želeo sam da budem šampion Evrope sa ovim klubom, da budem protagonista. Ali, na tom putu sam morao mnogo da radim, da idem po korak. Bio sam slabašan klinac, nisam zasluživao da igram u prvom timu. Zato sam želeo da napredujem kako bi došao do ovog trenutka“.


tagovi

KK OlimpijakosJorgos PrintezisEvroligaFajnal forFajnal for Beograd 2022Fajnal for EvroligeFajnal for u Beogradu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara