Lonzo Bol i Kajl Lauri (Foto: AFP)
Lonzo Bol i Kajl Lauri (Foto: AFP)

Problem za Čikago i Majami: Pokrenuta istraga povodom angažovanja Bola i Laurija

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 01:26

NBA je pokrenuo istragu zbog sumnje da su Bulsi i Hit stupili u kontakt sa igračima pre nego što je bilo dozvoljeno

Veliki broj promena dogodio se na samom početku NBA pijace. Napravljeno je i nekoliko trejdova, a izdvajaju se Čikagov za Lonza Bola i Majamijev za Kajla Laurija. Ipak, javili su se problemi. Nadležni organi NBA lige pokrenuli su istragu, jer se sumnja da su klubovi otpočeli pregovore sa Bolom i Laurijem pre nego što su za to imali pravo.

Sećamo se kako je Milvoki žarko želeo Bogdana Bogdanovića i kako je njegov trejd u redove Baksa na kraju propao. Cele priča je bila pod prismotrom NBA, a na kraju je tim iz Viskonsina i kažnjen, oduzimanjem pika druge runde na draftu 2022. godine. Procenjeno je da je novopečeni NBA šampion minulog leta pregovarao sa srpskim košarkašem pre nego to je to zapravo bilo dozvoljeno.

Izabrane vesti

Sada kazne prete Čikagu i Majamiju. Nju Orleans je pristao da trejduje Bola u Vetroviti grad za Gereta Templa i Tomaša Satoranskog. Bivši igrač Lejkersa je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Bulsima težak 85.000.000 dolara. Čeka se još amin lige, ali sudeći prema poslednjim dešavanjima, kompletiranje razmene bi moglo da sačeka.

Iz Kanade se put Floride otisnuo Kajl Lauri. Potpisao je trogodišnji ugovor težak 85.000.000 dolara, a Majami je u Toronto za njegove usluge poslao Gorana Dragića i Prešusa Ačjuvu. Oba tima su i zvanično potvrdila trejd, ali sada sa zebnjom čekaju okončanje pomenute istrage.

Sumnja se dakle da je menadžment Čikaga i Majamija napravio prestup. Da je kontaktirao igrače pre otvaranja NBA pijace, što je strogo zabranjeno. Činjenica je i da su se prve informacije o ovim transferima pojavile po samom otvaranju prelaznog roka. Stoga i sumnja da je bilo razgovora između Bola i Čikaga, kao i Laurija i Majamija, pre dozvoljenog roka.

NBA liga je prethodnih godina pooštrila kazne za timove koji prekrše pomenuto pravilo, te su sada penali teški i do 10.000.000 dolara. Postoji i mogućnost suspendovanja rukovodioca timova, oduzimanje pikova za draft i čak poništavanje ugovora. Navodi se i da telefonski izveštaji, poruke i mejlovi rukovodioca mogu nasumično da budu proveravani.



tagovi

Lonzo BolČikago BulsNju Orleans PelikansKajl LauriMajami HitToronto Reptors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara