FOTO: ABA League (Dragana Stjepanović)
FOTO: ABA League (Dragana Stjepanović)

Promena trenera donela pozitivne promene, ali ne i preporod: FMP umalo do pobede posle -12

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 21:33

Posle dve pobede zaredom Pantere srušila Cibona

Dogodile su se u smiraj godine brojne promene u Železniku, kako u stručnom štabu, tako i u igračkom kadru. Nenada Stefanovića na klupi je zamenio Stevan Mijović, a tim su tokom decembra pojačala i dobro poznata imena srpskoj košarkaškoj javnosti, poput Vojislava Stojanovića, Ognjena Kuzmića i Matica Rebeca.

Niz iskusnih igrača uneo je dosta dobrih stvari u igru, ali je to i dalje daleko od partija iz prošlih sezona, kada je prilično rutinski izboren plasman u plej-of ABA lige. Poražen je FMP u duelu 15. kola ABA lige od Cibone 72:77, a malo je falilo da Zagrepčani ispuste velikih 12 poena prednosti na oko osam minuta do kraja.

Izabrane vesti

Još jednu odličnu partiju pružio je Vojislav Stojanović, dao 23 poena i tako došao do treće utakmice zaredom u kojoj je zabeležio preko 20 poena. Definitivno je nekada velika nada srpske košarke i Crvene zvezde pronašao formu u Železniku i najsvetlija je tačka Mijovićevog FMP-a. Nikola Šaranović meč je završio s 15 poena, a još je dvocifren bio i Kajl Foster s 10. Pokazala je Cibona još jednom da se odlično drži uzimajući u obzir finansijsku situaciju kluba, a najefikasniji u trijumfu u Beogradu bili su Jakov Mustapić s 20 i Matej Bošnjak 18 poena.

Na oko dva i po minuta do kraja nakon trojke Stojanovića prišao je FMP na samo jedan poen zaostatka, ali je Cibona prevashodno zahvaljući koševima Mateja Bošnjaka saćuvala vođstvo i na kraju dobila treći od poslednjih pet mečeva u Jadranskoj ligi. FMP naredni duel igra 14. januara protiv Mege.

ABA LIGA - 15. KOLO

Četvrtak

Igokea - Split 77:80 (produžecima)

/Atić 25 - Šorter 21/

Petak

Budućnost - Mornar 103:100 (produžecima)

/Mihailović 27 - Dan Martin 21/

FMP - Cibona 72:77

/Stojanović 23 - Mustapić 20/

Subota

17.00 (5,00)Cedevita Olimpija (19.00) Crvena zvezda (1,20)

19.00 Partizan Mozzart Bet - Krka

Ponedeljak

18.00 Borac - Mega

18.00 Zadar - Studentski Centar



tagovi

CibonaFMP ŽeleznikABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara