Dušan Alimpijević (©Star Sport)
Dušan Alimpijević (©Star Sport)

Prometej dobio Bursu, sumnjiv faul sudije nisu sankcionisale ni posle Alimpijevićevog čelendža

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 20:23

Nidam promašio šut za pobedu

Drama u Bursi pripala je Prometeju! Ukrajinski klub potpuno se izdigao posle nešto slabijeg početka sezone i petom uzastopnom pobedom izbio je na čelo Grupe A – 94:92 (23:22, 27:26, 25:21, 19:23).

Dramatična završnica u Bursi pripala je ekipi Ronena Ginzburga, iako je bilo detalja o kojima će se komentarisati. Tačnije, o udarcu koji je Zek Ogust pretrpeo pod košem protivnika na sekund i po do kraja. Tada je dobio udarac po obe ruke, nakon čega je lopta otišla u aut. Iako su arbitri svirali posed za domaćina, bilo je jasno svima u hali da je Ogust bio fauliran, zbog čega je Dušan Alimpijević odmah zatražio “čelendž“. U čudu je gledao kako mu arbitri objašnjavaju situaciju, a iako je snimak pregledan odluka je ostala ista. U poslednjem napadu na utakmici Bursa je napravila specijal za Dereka Nidama da uzme odlučujući šut iz levog ugla, ali nije bio precizan. Promašio je ceo obruč, pa su gosti uzeli ogromnu pobedu na terenu konkurenta za sam vrh tabele.

Izabrane vesti

Arbitri su pokazali nedovoljnu sigurnost u donošenju odluka, pošto su nekoliko minuta gledali snimak i na 15 sekundi pre isteka vremena, kod još jedne sporne situacije koja je trebalo da se završi posedom Burse, a posle dugih konsultacija odluka je bila - podbacivanje. Nedugo zatim Ogust se našao u kontaktu koji je delovao kao čist faul...

Cela utakmica bila je gotovo izjednačena i nijednog trenutka razlika nije premašivala osam poena. Gosti su pred poslednju četvrtinu imali i osam razlike, ali je Bursa zahvaljujući dobrim individualnim rešenjima, pre svih Dereka Nidama i Entonija Klemonsa uspeo da okrene i povede sa 84:80, ali to nije bilo dovoljno. Di Džej Stivens je sa sedam poena u nizu najavio dramu do poslednjeg zvuka sirene, da bi Ondrej Balvin i Kejleb Agada kaznili slabu ofanzivnu reakciju domaćina i stigli do presudna dva poena razlike... Bursa je ostala bez ikakve reakcije u završnih minut i po iliti od trojke Dejvida Dudzinskog kojom je poslednji put imala vođstvo u svojim rukama (92:91), nakon čega je Agada dalekometnim hicem na 35 sekundi do kraja rešio pobednika.

Upravo je Agada bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena, uz 5/7 za tri! Pratio ga je Stivens sa 18 poena i još četiri trojke. Balvin je dodao po 12 poena i skokova. Kod domaćina Nidam 20 poena i 4/8 za tri, dok su Dudzinski i Ogust imali 17 i 16 poena.



tagovi

BursaDušan AlimpijevićDerek NidamPrometejEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara