Abdramane Sibi (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)
Abdramane Sibi (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Prošle godine u finalu, sad za peto mesto: Tandem Sibi - Nikolić vodio Megu do pobede nad Zvezdom

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 13:36

Mega pobedom nad domaćinom osvojila peto mesto na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige

Pre godinu dana juniori Crvene zvezde i Mege bili su najbolji na kvalifikacionom ANGT turniru Evrolige u Beogradu. Domogli su se finala, dominirao je Nikola Topić, ali je Mega na kraju slavila. Ovoga puta je u Topićevim cipelama bio Andrej Kostić, ali je ishod ponovo bio isti, izabranici Dragoljuba Avramovića su odneli pobedu. Samo, ovoga puta nisu podigli trofej i plasirali se na završni turnir, već su osvojili peto mesto - 88:78.

Crveno-beli jednostavno nisu imali rešenja za tandem Mege Abdramane Sibi - Ognjen Nikolić. Verovatno i najveći biser Avramovićevog tima, ujedno i među najkorisnijim igračima Juniorske lige Srbije, dominirali su pod obručima u većem delu uitakmice, te su tako pomogli Megi da izgradi prednost i do kraja je sačuva.

Izabrane vesti

Obojica su meč okončana sa dabl-dablovima, ali je prva figura utakmice ipak bio talentovani centar iz Malija sa 26 poena (10/11 iz igre) i 12 skokova za indeks korisnosti 42. Nikolić je meč okončao sa 18 poena i 11 uhvaćenih lopti, kao i indeksom 29. Jednostavno, Sibi i Nikolić su fizički bili dominantni, ali su pokazali i zavidnu veštinu, te da ih čeka lepa budućnost u košarci. Ispratili su ih Luka Solomun sa 16 i Aleksandar Vojinović sa 12 poena.

S druge strane, ponovo je najbolji bio Andrej Kostić. Velika nada Crvene zvezde. Pokazao je mladi as raskošan talenat u Pioniru tokom trajanja ANGT turnira i predvodio crveno-bele na svakoj utakmici. Izuzetno je prodoran, vešt sa loptom, odličan atleta, pa ostaje još samo da dodatno popravi šut i crveno-beli će dobiti izuzetan napadački paket za budućnost. Utakmicu za peto mesto okončao je sa 22 poena i čak devet skokova, te je sakupio indeks 25.

Najveću podršku imao je u Dimitriju Kovačeviću koji je ubacio 14 poena, Andrej Lučić je dodao 12, a Novak Bjelica 11 poena za ekipu Branka Jorovića.

Andrej Kostić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)Andrej Kostić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

Što se tiče same utakmice, Mega je postavila pravila igre u prvoj deonici i odmor dočekala sa devet poena viška. Zvezda je u drugoj četvrtini pokazala zube, istopila zaostatak, ali nije uspevala da preokrene rezultat i preuzme kontrolu. Avramovićev tim je uporno čuvao višak i odbijao nalete crveno-belih, pa je na kraju zasluženo slavio.

Kada se podvuče crta, ne mogu Zvezda i Mega biti zadovoljni konačnim plasmanom, ali nekoliko igrača je pokazalo zavidan talenat u oba tima. Još se u Srbiji rađaju košarkaški biseri, dokazi su Andrej Kostić i Ognjen Nikolić, ali tu je i još veliki broj talentovanih košarkaša poput Ognjena Srzentića, Aleksandra Vojinovića, Luke Solomuna, Stefana Marjanovića, Petra Radovića....

Na redu su i mlade nade Partizana, predvođene Savom Drezgićem, koje će se za treće mesto na turniru boriti protiv Next Generation tima u kojem je jedan od najboljih igrača srpski talenat Aleksa Stanojević iz KK Džoker.

Raspored kvalifikacionog ANGT turnira:

Petak 1. mart:

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 82:71

Olimpija Milano – Next Generation tim 75:68

Partizan – Mega 91:59

Barselona – Hapoel Tel Aviv 90:54

Crvena zvezda – Olimpija Milano 90:97

Makabi Tel Aviv – Next Generation tim 95:90

Subota 2. mart:

Mega – Hapoel Tel Aviv 89:66

Partizan – Barselona 55:89

Olimpija Milano – Makabi Tel Aviv 89:81

Next Generation tim – Crvena zvezda 80:69

Hapoel Tel Aviv – Partizan 63:75

Barselona – Mega 89:83

Nedelja 3. mart:

sedmo mesto: Makabi - Hapoel 73:74

peto mesto: Mega - Crvena zvezda 88:78

14.00 - treće mesto: Partizan - Next Generation

16.30 - finale: Barselona - Olimpija Milano


tagovi

KK Crvena zvezdaAndrej KostićKK MegaJuniorska EvroligaANGT

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara