Stefano Tonut (©MN Press)
Stefano Tonut (©MN Press)

Prošlogodišnji MVP italijanske lige potpisuje za Olimpiju Milano

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.05.22. | 13:34

Stefano Tonut postaje "maneken"

Iako se pisalo da je za njegove usluge zainteresovan Partizan, Stefano Tonut ostaje u domovini. Italijanski reprezentativac će napustiti Veneciju posle sedam sezona i karijeru nastaviti u Olimpiji Milano, prenosi Tutosport.

Milanska Gazeta je svojevremeno pisala o interesovanju Manekena za košarkaša koji je minule takmičarske godine poneo i zvanje najkorisnijeg igrača Palakanestra. Napomenula je da ga prate i crno-beli, kao i Valensija, Baskonija i Fenerabahče. Na kraju je po svemu sudeći najbrži i najkonkretniji bio sastav iz Mediolanum foruma.

Izabrane vesti

Prema informacijama torinskog lista, 28-godišnji kombo bek će sa Olimpijom parafirati dvogodišnju saradnju uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Tonut je od 2015. godine član italijanske reprezentacije. Pamtimo ga po odličnim izdanjima na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu prošlog leta, gde je bio jedan od najboljih u četi Mea Saketija koja je u finalu savladala Srbiju i sprečila je da ode u Tokio.

Pre sedam godina je stigao u Veneciju, sa kojom je osvojio dve titule na Apeninima, kao i Evropa kup (2018). Minule godine je pored MVP titule u Seriji A, dobio i priznanje za najboljeg italijanskog košarkaša u tamošnjem prvenstvu.

Venecija je sezonu okončala u četvrtfinalu italijanskog plej-ofa (1:3 protiv Tortone). Prethodno je u Evrokupu ispala od Metropolitana u prvoj eliminacionoj rundi (osmina finala). Tonut je u domaćem šampionatu upisao 33 nastupa i prosečno beležio 14 poena, na međunarodnoj sceni 10,6 na 16 odigranih mečeva.


tagovi

Stefano TonutOlimpija MilanoKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara