Alberto Abalde i Serhio Ljulj (©Starsport)
Alberto Abalde i Serhio Ljulj (©Starsport)

Prva žrtva Saragose u novoj sezoni - Real Madrid (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 21:39

Kraljevski klub poražen od poslednjeplasiranog tima ACB lige

Još jedan dokaz zašto je španska ACB liga najkvalitetnije nacionalno takmičenje na Starom kontinentu. Saragosa je sezonu otvorila sa šest poraza, a prvu pobedu upisala je protiv Real Madrida - 94:89.

Otpustila je Zaragosa trenera Martina Šilera, krenula da menja letos sastavljen roster posle katastrofalnog početka, a onda su se kockice poklopile i pao je evropski gigant.

Izabrane vesti

Velika pobeda za tim Serhija Lamue. Posebno u oči upada podatak da je njegova četa imala 22 asistencije, naspram osam Realovih. Timska igra domaćina je na kraju presudila.

Najavio je domaćin iznenađenje već u prvoj deonici, kada je dozvolio četi Ćusa Matea samo 13 poena (20:13). Do odmora je stekao i dvocifren višak (48:36), ali tek posle treće deonice je počeo da se stiče utisak da bi Real ipak mogao da padne. Gubio je i sa 16 razlike u poslednjem kvartalu, ali je uspeo da se trgne i priđe na samo četiri poena zaostatka. Saragosa je ipak izdrža, vratila prednost na osam poena u finišu susreta i na kraju zasluženo slavila.

Blistao je Justinijan Džesap u pobedničkoj ekipi sa 28 poena, a ispratili su ga Trigvi Hlinason sa 11 i Dino Radončić sa 10 poena. Svi igrači Saragose su se upisali u listu strelaca, a tri je ubacio i Boriša Simanić.

Real nije preterano kalkulisao pred meč, odmarao najbitnije igrače zbog obaveza na dva fronta. Ipak, jasno je da je bio umoran posle teško izvojevane pobede nad Olimpijom Milano u šestom kolu Evrolige pre samo nekoliko dana. Mario Hezonja i Serhio Ljulj su postigli po 17 poena, Džanan Musa je dodao 16, ali je ostatak ekipe podbacio.

Za razlik od Kraljevskog kluba Barselona nije iznenadila, ali se dobro potukla u katalonskom derbiju sa Đironom - 72:69. Blistao je Oskar Da Silva sa dabl-dablom od 16 poena i 14 skokova, a ispratili su ga Jan Veseli sa 14 poena (7 sk) i Kori Higins sa 13. U poraženom sastavu 13 poena Kina Koloma, poen manje dodao je Kameron Tejlor.

Solidne role odradili su i srpski internacionalci. Dušan Miletić je pred reprezentativno okupljanje ubacio osam poena i četiri skoka, dok je Nikola Kalinić sa druge strane brojao do šest, uz dve uhvaćene lopte za nešto manje od 16 minuta.

Meč sedmog kola definitivno je odigran u Fernando Buesa Areni. Sa Baskonijom nikad dosadno, pa je tako odigrala produžetak sa Betisom i slavila 107:103.

Nezaustavljivi Markus Haurda je brojao do 29, dok je Majk Kocar dodao 17 poena, a Rokas Giedraitis 13 poena. Sastav iz Sevilje je sa Jorgos Calmpuris, ispratio ga je Bi Džej Džonson sa 21 poenom, dok je Džeremaja Hil bio blizu tripl-dabla - 19 poena, osam asistencija i sedam skokova. Aleksandar Cvetković je uz sedam poena ubeležio i četiri završna dodavanja.




tagovi

ACB ligaNikola KalinićAleksandar CvetkovićDušan MiletićBoriša SimanićKK ĐironaKK BarselonaKK SaragosaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara