Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Prve prognoze dobre, Gudurić pretrpeo kontuziju kolena

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 13:16

Prvi pregledi pokazali da povreda srpskog reprezentativca nije ozbiljnije prirode

Senku na ubedljivu pobedu Fenerbahčea protiv Darušafake i plasman u finale turskog plej-ofa bacila je nezgodna povreda srpskog reprezentativca Marka Gudurića. Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, bivši košarkaš Crvene zvezde i Memfis Grizlisa doživeo je kontuziju levog kolena. Biće pod monitoringom lekarskog osoblja kluba, ali prve prognoze su optimistične.

Bek istanbulskog kluba se loše prizemljio posle pokušaja zakucavanja i drugi put na utakmici se uhvatio za koleno. Napravio je bolnu grimasu i posle lekarske intervencije napustio teren. Iako nije izgledalo nimalo naivno, prve informacije ukazuju da Gudurićeva povreda nije ozbiljnije prirode.

Izabrane vesti

Srpski košarkaš je najpre imao sudar sa Sinanom Gulerom, tokom kojeg je zadobio prvi udarac kolenom u koleno. Ipak, stisnuo je zube i vratio se na teren.

Sredinom treće deonice stvar je postala ozbiljnija. Krenuo je Gudurić u prodor sa leve strane, probio čuvara, ali ga je pod košem dočekao Ajzea Pineiro. Posle kontakta u letu, nezgodno se dočekao na levu nogu i završio na zemlji. Odmah se uhvatio za koleno, a njegove prve gestikulacije ukazivale su da je reč o ozbiljnoj povredi. Trpeo je veliki bol.

Lekarsko osoblje je pokušalo da mu pomogne, a onda je dodatno zabrinuo navijače i stručni štab Fenera jer nije mogao stamostalno da ode do svlačionice. Optimizam je ipak ulivala činjenica je mogao blago da se osloni na levu nogu. Po svemu sudeći izbegao je ozbiljniju povredu.

Dobre vesti za Aleksandra Đorđevića i selektora Srbije Svetislava Pešića koji će u junu okupiti reprezentativce pred mečeve u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo (30. jun protiv Letonija, 2. jul protiv Belgije). Iako još nije poznato koliko će trajati oporavak, najvažnije je da je teža povreda izgleda izbegnuta.

Fenerbahče će u finalu igrati sa boljim iz duela Anadolu Efesa i Galatasaraja. Prvak Evrope je na otvaranju serije pretrpeo težak poraz, ali je uspeo da izjednači u seriji i večeras će pokušati da dođe do preokreta (19.30). Termin početka borbe za pehar još nije određen, s ozbirom da će istanbulski rivali igrati još najmanje dve utakmice.


tagovi

Marko GudurićAleksandar ĐorđevićKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara