Luis Skola (Reuters)
Luis Skola (Reuters)

Prvi operativac Varezea podneo ostavku zbog Luisa Skole: Dva generalna direktora u jednom klubu je previše

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 09:16

Ostanak Argentinca napravio konfuziju u upravi italijanskog kolektiva

U septembru je Vareze objavio da je legendarni argentinski košarkaš Luis Skola neposredno po objavljivanju kraja igračke karijere u 42. godini prihvatio da bude generalni direktor bivšeg dvostrukog prvaka Evrope čiji je dres nosio prošle sezone. Taj potez su gotovo svi pozdravili, očekujući da će sa ostankom Skole, ali na drugoj poziciji, klub nastaviti da raste.

Međutim, nepuna dva meseca kasnije pokazuje se da to ipak nije donelo boljitak. Tim je otvorio sezonu sa skorom 1-4, a zapravo sa Argentincem u fotelji generalnog direktora napravila se konfuzija u upravi ko je za šta odgovoran. Naime, sve vreme od imenovanja Skole Vareze je imao dva čoveka na jednoj poziciji i to najvažnijoj, jer Andrea Konti koji je i pre Argentinca bio generalni direktor nije dobio novu funkciju, već je ostao na staroj.

Izabrane vesti

Italijan je odlučio da to preseče i podnese ostavku, jer smatra da su dva čoveka na istoj poziciji previše za jedan klub, makar bio on i (bivši) evropski šampion.

"Više neću biti generalni direktor Varezea. Ova odluka nije proizašala iz rezultata poslednje utakmice ili trenda ove sezone, već poslednja dva meseca. Žao mi je, ali ovako ne treba da se ponašamo. Verujem da u je svim radnim sredinama potrebna velika jasnoća, a ovde je bilo malo. Skolina situacija nije pomogla. Ne želim nekome da kradem platu. Ne trebaju nam dve osobe koje rade isti posao. Ova situacija je destabilizovala tim. Imam dostojanstvo i sada mislim da je bolje da provodim vreme sa porodicom", saopšto je Konti odluku na konferenciji za novinare posle ubedljivog poraza od Ređane kod kuće (67:106) koji je Vareze ostavio pri dnu Serije A.


tagovi

Luis SkolaKK VarezeKošarkaška Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara