Košarkaši Žalgirisa (MN press)
Košarkaši Žalgirisa (MN press)

Prvi operativac Žalgirisa: Fajnal for u Beogradu je pogrešna odluka Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 11:43

Motiejunas pokazao je i jasno neslaganje sa odlukom disciplinskog sudije koji je kaznio njegov klub 9.000 evra zbog ponašanja navijača na meču sa Crvenom zvezdom

Evroliga je pre nekoliko dana kaznila Žalgiris sa 9.000 evra, zbog uvredljivog skandiranja domaće publike u duelu sa Crvenom zvezdom, na kome su se tokom meča sa tribina nekoliko puta čuli povici: „J... se, Srbijo“.

Sve je to evidentirao delegat, a disciplinski sudija tokom postupka procenio da je domaćin, kao organizator utakmice, odgovoran za delovanje navijača. Prema pisanju litvanckih medija, disciplinski sudija je primetio kako je Zvezda danima pre gostovanja obavestila organizatora da neće podići transparent "Stop ratu", što znači da je, ipak, Žalgiris odgovoran što ga je istakao. A upravo to je izazvalo negodovanje u dvorani usmereno ka igračima beogradske ekipe.

Izabrane vesti

Istovremeno, Žalgiris je dobio opomenu Evrolige povodom incidenta na tribinama u kome su učestvovali gostujuće pristalice. Udaljeni su iz hale pre kraja meča, pa je situacija rešena brzo, bez eskalacije sukoba, zbog čega je disciplinski sudija i posegao samo za upozorenjem.

"Očekivao sam kaznu. Ipak, bio sam iznenađen kriterijumima po kojima je izrečena. Čudno je da smo dobili kaznu zbog izražavanja podrške Ukrajini. Da budem iskren, očekivao sam samo upozorenje", rekao je tim menadžer Žalgirisa Paulijus Motiejunas prilikom promocije trenera Kazisa Maksvitisa.

Da li svesno ili ne, prvi operativac Žalgirisa "zaboravio" da Evroliga nije kaznila Žalgiris zbog podrške Ukrajini, već vređanja države Srbije.

Ujedno smatra da je Evroliga donela napravila pogrešnu odluku što je ovosezonski Fajnal for nedavno preselila iz Berlina u Beograd, jer glavni grad Nemačke nije mogao da garanatuje da će u vreme održavanja završnog turnira, zbog aktuelne zdravstvene situacije svi zainteresovni moći da uđu u Nemačku.

"Čudna mi je odluka Evrolige da Fajnal for organizuje u srpskoj prestonici, Beogradu. Znamo zašto su odlučujuće bitke premeštene tamo. S litvanske tačke gledišta, mogu da kažem da ovo nije pravo mesto i u pogrešno je vreme. Iznenađujuće je, ali odluka je doneta ranije i sada nema način da se promeni", dodao je Motiejunas.

Biće zanimljivo kako će na njegove reči da reaguju ostali suvlasnici Evrolige. Nije tajna da su oni odavno, još od prošle godine poedeljeni u nekoliko kolona, zbog čega se ni gotovo šest meseci posle "tesnog" glasanja i smene predsednika Đordija Bertomeua (zvanično odlazi 30. juna) još se i ne nazire ime njegovog naslednika.


tagovi

ŽalgirisEvroligaFajnal for u Beogradu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara