Foto: MN Press
Foto: MN Press

Prvi rezovi Lakoviča: Enis precrtan u Gran Kanariji

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.06.22. | 20:41

Isti slučaj zadesio je Nenada Dimitrijevića u Valensiji

Pre tri dana Jaka Lakovič je zvanično predstavljen kao novi trener Gran Kanarije i već je krenuo da priprema tim za narednu sezonu. A jedna od prvih “žrtava” slovenačkog trenera mogao bi da bude – Dilan Enis, pošto je prema pisanju španskog Ensestanda Lakovič precrtao kanadskog plejmejkera.

Uprava kluba iz Las Palmasa je posle sastanka sa Lakovičem, na kojem joj je novi trener saopštio da ne vidi Enisa u planovima za sledeću sezonu, saopštila je bivšem igraču Crvene zvezde nameru o rsakidu saradnje uprkos tome što dve strane imaju važeći ugovor na još godinu dana, te će 30-godišnji košarkaš morati da potraži novu sredinu.

Izabrane vesti

Ista slučaj zadesio je i Nenada Dimitrijevića. Svega nekoliko dana po dolasku u Valensiju, novi trener kluba Aleks Mumbru saopštio je makedonskom košarkašu da je slobodan u potrazi za novim angažmanom, iako ima ugovor na još dve godine. I baš bi Dimitrijević, piše Ensestando, mogao da dođe na pozajmicu u Gran Kanariju kako bi nadomestio odlazak Dilana Enisa (ista agencija vodi brigu o njihovim karijerama).

Enis je prošle sezone odigrao 35 mečeva u ACB ligi i u proseku beležio 14,7 poena, 1,9 asistencija i 2,5 skokova po meču. Dimitrijević je s druge strane igrao znatno manje i samim tim imao i nešto slabiji učinak – 9,5 poena, 1,8 skokova i četiri asistencije.

Podsetimo, Gran Kanarija je juče produžila ugovor sa Endrujom Albisijem na još tri godine.


tagovi

ACB ligaGran KanarijaKK Gran KanarijaJaka LakovičDilan EnisNenad DimitrijevićKK ValensijaAleks Mumbru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara