Prvi tim Borca zvanično krenuo sa pripremama za novu sezonu

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.08.22. | 12:58

Trojica Čačana na EP u Izmiru okitila se bronzanim medaljama!

KK Borac započeo je pripreme za sezonu u kojoj će po treći put zaredom učestvovati u elitnom jadranskom takmičenju. Izazovi će biti veliki, protivnici još silniji, nego lane, ali Čačani motivisani ulaze u trenažni proces.

Minule sezone pokazali su igrači iz grada na Moravi koliko vrede, pa su na prilično siguran način izborili svoje mesto u ABA ligi, uprkos brojim nedaćama.

Izabrane vesti

Iako do početka takmičenja ima gotovo dva meseca, u Borcu ne gube vreme, već su krenuli da organizuju i sprovode u delo svoje treninge.

,,Danas smo zvanično započeli pripreme sa igračima koji su u ovom momentu pod ugovorom. Takođe, sa prvim timom trenira i nekoliko kadeta i juniora, koji su trenutno na raspolaganju. A što se tiče plana, na početku je uvek glavna fizička priprema, kojom se bavi naš kondicioni trener Darko Bogićević. Već smo odradili testiranja trenutnih fizičkih sposobnosti igrača, a od večeras krećemo i sa loptom. Istina, nemamo veliki broj košarkaša u rosteru, ali aktivno tražimo još dobrih pojačanja. U hodu ćemo popunjavati sastav”, rekao je Miroslav Milić, član stručnog štaba prvog tima.

Borac je među prvima u ABA ligi krenuo da sastavlja tim za nastupajuću takmičarsku godinu. Do ovog momenta, mahom se oslanja na već proverene igrače, koji su i lane nastupali u crveno – belom dresu.

,,Pokušavamo, koliko je moguće, da sačuvamo osovinu rostera od prošle godine. Naravno, imamo cilj da dovedemo i nekoliko proverenih pojačanja, a uprava kluba aktivno radi na tome. Potreban nam je igrač na poziciji pet, kao i jedinica i dvojka. Želja nam je da dovedemo košarkaše koji će nam pomoći da budemo bolji nego prošle godine”, dodao je pomoćni trener Čačana.

Kao i uvek, Borac je planirao pristojan broj pripremnih utakmica, kako sa ABA ekipama, tako i sa KLS timovima.

,,Napravili smo plan da odigramo oko 10 pripremnih utakmica. U ovom trenutku, dogovorili smo dve utakmice sa KLS ekipama, Slogom i Vojvodinom. A takođe ćemo igrati i sa vodećim ABA timovima”.

Što se tiče planova za narednu takmičarsku godinu, Borac želi da napravi iskorak u odnosu na prethodne dve.

Mladi igrači Borca imaju zapaženo leto u reprezentativnim selekcijama.

,,Najbitnije u celoj priči jeste da se kvalitetno radi sa mlađim kategorijama, što klub i radi proteklih godina. Treneri mlađih kategorija u KK Borac su među najkvalitetnijim u Srbiji. A to očito daje rezultate. Eto, ove godine su sve tri kategorije igrale finale. Takođe, u svakoj generaciji imamo dva, tri igrača koja su na oku selektorima”, završio je Miroslav Milić.

U18 košarkaški tim Srbije, koji je sastavio selektor Vladimir Đokić, uspeo je da osvoji bronzano odličje na Evropskom prvenstvu u Izmiru. Pored ovog veoma zapaženog rezultata, U18 tim je obezbedio i direktno učešće na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina narednog leta.

Naravno, ono što najviše raduje zaljubljenike u košarku u gradu na Moravi, jeste činjenica da je nekoliko igrača Borca učestvovalo u ovom podvigu. Reč je o Đorđu V. Ćurčiću, Luki Andriću i Matiji Miloševiću. Pored njih, u stručnom štabu je bio još jedan Čačanin, Mihailo Šušić.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Miroslav MilićpripremeKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara