Screenshot - twitter.com/paobcgr
Screenshot - twitter.com/paobcgr

Prvo Atamanovo pojačanje u Panatinaikosu - Adetokunbo

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.06.23. | 13:12

Mlađi brat zvezde Milvoki Baksa, Kostas, potpisao na dve godine sa Zelenima

Okrenuo je Panatinaikos novi list posle još jedne sezone za zaborav, postavio Sanija Bećirovića na mesto sportskog direktora, dok je dvostruki šampion Evrope sa Anadolu Efesom, Ergin Ataman, seo na klupu umesto Hristosa Serelisa.

Sada je stiglo i prvo pojačanje. Atraktivno. Dvogodišnji ugovor sa Atinjanima potpisao je grčki reprezentativac i brat zvezde Milvoki Baksa Janisa Adetokunba, Kostas.

Izabrane vesti

Jasno, atletika je osnovni kvalitet novog krilnog centra Zelenih, koji je minule sezone branio boje Fenerbahčea. Doduše nije se naigrao: 14 nastupa u Evroligi, uz prosek od 2,7 poena i 0,8 skokova.

Ovog 25-godišnjeg košarkaša Filadelfija je 2018. odabrala kao 60. pika na NBA draftu. Trejdovan je potom u Dalas, da bi zatim potpisao dvosmerni ugovor sa Los Anđeles Lejkersima, a istu saradnju odrađivao je i u Čikago Bulsima.

Evropsku klupsku košarku na najvišem nivou upoznao je kao član francuskog Asvela u sezoni 2021/22, te je u proseku beležio 5,8 poena i 2,6 skokova u Evroligi, a osvojio je sa timom iz Vilerbana i titulu u Francuskoj.

Izvesno je da kod Adetokunba ima još prostora za napredak, a povratak u Grčku, čije boje brani zajedno sa braćom Janisom i Tanazisom, čini se kao dobar izbor.



tagovi

Košarkaški transferiKostas AdetokunboKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara