"Milica Dabović"
"Milica Dabović"

Puče stotka: Treći poraz Srbije, za četvrtfinale moramo da dobijemo Kinu i Senegal

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.08.16. | 22:21

Sjedinjene Američke Države nanale ubedljiv poraz našim košarkašicama u Riju

Milica DabovićTežak posao pred Srbijom. Naše košarkašice pretrpele su očekivan poraz od Sjedinjenih Američkih Država, pa će morati da dobiju preostala dva susreta na olimpijskom turniru da bi obezbedilie plasman u četvrtfinale.

Izabranice Marine Maljković izgubile su od Amerikanki 84:110 (21:31, 13:25, 27:28, 23:26), što se moglo i pretpostaviti, ako se zna da je naš rival u poslednje dve godine (20 mečeva) izgubio samo jednom. U reprizi duela u grupu sa poslednjeg Mundobasketa u Turskoj (2014) naše su pružile najbolju napadačku partiju (protiv Španije dale 59, a Kanade 67 poena), međutim, odgovor za isto tako nadahnutu ofanzivu rivali nisu imali.

Izabrane vesti

Sonja PetrovićU srpskom timu po 15 poene dale su Jelena Milovanović (tri trojke iz isto toliko pokušaja i nijedan pogodak za dva iz devet šuteva, uz šest izgubljenih lopti), Sonja Petrović (dve trojke) i naturalizovane Amerikanke Danijel Pejdž (takođe, dve trojke). Sestre Dabović, Ana i Milica, zabeležile su po četiri asistencije.

Jelena MilovanovićNedovoljno da se ijednog trenutka ugrozi prednost Amerikanki, koje su u potunosti nadskočile naše devojke (19 uhvaćenih lopti više), pa ih je do pobede predvodina Dajana Taurasi sa 25 poena.

Danijel PejdžSa tri poraza u isto toliko mečeva naše devojke se nalaze na petom mestu Grupe B i u naredna dva susreta moraće da pobede ako misle da se plasiraju u četvrtfinale. Rivali su nam Kina u petak od 17.15 i Senegal u nedelju od 20.30.

(FOTO: Action images)


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija Srbijerio de žaneiro 2016Olimpijske Igre 2016Olimpijske igreMarina Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara