Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Pukla je stotka u Čačku, Borac Mozzart posle Mege dobio i Metalac

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 20:20

Borac Mozzart – Metalac 100:74 (25:23;21:22; 25:7; 29:22)

Sa linije za slobodna bacanja precizan je bio Tomašević pa je domaći sastav poveo, da bi Kočović pogodio za tri poena i nagovestio dobro šutersko veče. Čačani su vodili tokom prve deonice i sa šest poena razlike mada je Grušanović junior pogodio dve trojke. Stariji ljubitelji košarke sećaju se sjajnog igrača Mikana Grušanovića koji je, svojevremeno, uspešno igrao za klub iz Čačka. Sada smo mogli da pratimo i Mikanovog sina. Trojkom Kočovića okončana je prva četvrtina, 25:23, a najefikasniji igrač bio je Tomašević sa 13 poena.

Druga deonica počela je opet poenima Kočovića, međutim, Čačani su stali što je Metalac iskoristio za preokret, 27:31. Trener Mijatović je tražio odmor i na teren je poslao Lešića i Čarapića. Lešić se upisao u strelce u 16 minutu meča pa je Borac Mozzart uz još dva poena Pavla Nikolića prišao na poen deficita. Posle 20 minuta igre

Izabrane vesti

Drugo poluvreme počelo je ozbiljnijom partijom Borac Mozzarta koji je stigao do suficita od sedam poena, a potom i do dvocifrene prednosti 60:50. Razigrani Uroš Čarapić brzo je stigao do kote 16, ali je pred kraj treće deonice Tomašević imao poen više. I sjajni mladi Nikolić uključio se u trku za prvog strelca tima, atraktivnim zakucavanjem i dodatnim poenom nakon faula, 71:52. Čarapiću su se priključili i ostali saigrači pa je čak petorica momaka BoracMozzarta imala dvocifreni učinak. Mada je pitanje pobednika bilo rešeno u 35 minutu, deficit ekipe iz Valjeva iznosio je 21 poen, trener Džoli Mijatović je tražio odmor da pruži još neki savet mlađim igračima. U poslednja tri minuta na parketu su se našli mlađani Radović, odmah je ubacio trojku, Dragićević, Milošević, Ivković…

Na kraju pukla je stotka u Čačku, 100:74.

Dvorana Borca, Gledalaca: 400

Borac Mozzart: Ćurčić B. 5 , Milošević 3, Lešić 2, Ivković 3, Nikolić 16, Radović 3, Tomašević 23 Dragićević, Kočović 16, Novaković 10,Todorović 2, Čarapić 17.

Metalac: Šinih 4, Bajić 8, Grušanović 6, Simanić 15 Stefanović 2, Šešlija 4 , Ivković 2, Durmo 15, Janković 2, Teofilović, Luković 8.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović      


tagovi

KK Borac ČačakDejan MijatovićKK Metalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara