""
""

Pukla stotka, da utera strah u kosti! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.09.15. | 16:12

Kaznena ekspedicija Aleksandra Đorđevića savršenim skorom završila grupnu fazu, Teodosić održao čas košarke

Utakmica za vrh! Utakmica za prestiž, utakmica za potvrdu kvaliteta, utakmica za još jedan dan pauze i miran san. I apsolutni pobednik je - Srbija! Kaznena ekspedicija Aleksandra Đorđevića je u arhivu poslala i Italiju, zaokružila grupnu fazu petim trijumfom i iz "grupe smrti" izlazi jača nego ikad. A virtuoz sa loptom Miloš Teodosić još jednom je ovekovečio da se zver probudila i da više neće imati milosti kao na startu kontinentalnog šampionata. Nebitno je ko je protivnik, srpska mašinerija samlela sve pred sobom i nema nameru da se zaustavi. Za reprezentaciju Srbije sada slede dva puna dana odmora, da se akumulira energija, razbistri um i našteluju nišanske sprave za početak nokaut faze. Do nedelje ima još dosta vremena, a u međuvremenu možemo samo da konstatujemo: Srbija - Italija 101:82 (25:19, 23:21:28:19, 27:21).

Izabrane vesti

I jasno je zašto se Evropa ne plaši Španije, Francuske ili Italije, već jedino i isključivo Srbije. Mercedes Benc Arena imala je priliku da pogleda nezaboravnu kliniku - glavnu reč za katedrom imao je doktor košarkaških nauka Miloš Teodosić, dok su podršku pružali magistri Nemanja Bjelica i Miroslav Raduljica. A teme dana - odbrana koja je postavila nove standarde i opravdala epitet najbolje na kontinentu, napad kojem bi pozavideli i najubitačniji na šampionatu - Španija, Italija, Francuska... Đorđevićev arsenal pucao je svom snagom, najjače od starta Evropskog prvenstva. Učenici Simonea Pjaniđanija nisu imali šansu. 

Kada kapiten Teodosić utakmicu otvori na način na koji je to učinio danas - mirno, elegantno, sigurno, laserski precizno... Svako zrno nade uvene pre vremena. Sa maestralnih 19 poena i pet asistencija tokom prvih 20 minuta, igru Raduljice koji je konačno pronašao svoj ritam i protivničke igrače „razgrtao“ kao da su rekreativci i Bjeličinu potvrdu klase - Italija je već u prvom poluvremenu mogla da potpiše kapitulaciju. 

Istina, selektor Pjaniđani odlučio je da u susretu sa Srbijom odmori Marka Belinelija, zbog čega su Galinari i Barnjani izgarali na terenu. Ali to ne može biti izgovor za najubedljiviji poraz do sada i činjenicu da je Italijanima očitana lekcija koju, kao ni Španci, Nemci, Islanđani i Turci neće zaboraviti.

Italijani su u svakom momentu utakmice bili u podređenoj poziciji, a koliko je Srbija igrala lepršavo, brzo, lako, velikim brojem asistencija (20) i minimalnim greškama (8) govori i detalj da su Orlovi sa ozbiljne note udarili po atraktivnoj žici i sa nekoliko izvanrednih dodavanja, zakucavanja i alej-upova potpuno uništili protivnika i došli do izuzetno važne pobede. 

I ponovo je kompletan tim igrao kao jedna savršena celina, neverovatan sklop - Perpetum mobile! Bez gašenja, sa ogromnom željom, motivacijom, energijom, dozom sportskog bezobrazluka. S velikim poštovanjem prema protivniku.

Daleko najbolji igrač Srbije bio je Teodosić sa 26 poena, osam asistencija i skokom, Bjelica je dodao 19 poena, osam skokova i četiri asistencije, a Raduljica 14 koševa, pet uhvaćenih lopti i tri podeljena dodavanja. Kod Italije 19 poena, šest asistencija i pet skokova imao je Alesandro Đentile, 17 koševa dodao je Barnjani, a 14 poena, pet skokova i dve asistencije Galinari.

Posebna priča je Diamond Jackpot koji svakom pobedom Srbije raste za 100.000 dinara i na kraju može dostići čak 1.200.000 dinara!

GRUPA B – REZULTATI:

Srbija – Italija 101:82 (25:19, 23:21:28:19, 27:21)

17.45 Nemačka – Španija
21.00 Turska - Island

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nemanja BjelicaMiroslav RaduljicaMiloš TeodosićMarko Belinelikošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija ItalijeEvrobasket 2015Danilo GalinariAndrea Barnjani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara