Vasilije Pušica (© Star Sport)
Vasilije Pušica (© Star Sport)

Pušica novo pojačanje FMP Železnika

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.07.22. | 11:30

Potpisan dvogodišnji ugovor

FMP nastavlja sa pojačanjima. U Železnik stiže bek Vasilije Pušica. Košarkaš (196cm, 26) koji pokriva obe bekovske pozicije potpisao je dvogodišnji ugovor. Popularni Vasa je pohađao Univerzitete San Diego i Nortistern, a potom profesionalnu karijeru započeo u dresu Partizana.

Usledila je selidba u Italiju gde je igrao najjače takmičenje kao prvotimac Pesara, a potom i Dinamo Sasarija. Pušica je počeo sezonu 2021/2022 u Litvaniji gde je nastupao za Labas GAS Prienai, a istu završio u dresu turskog Galatasaraja sa kojim je nastupao u FIBA Ligi Šampiona.

Izabrane vesti

Trebalo bi istaći i da je Pušica nosio dres reprezentacije Srbije do 16 godina na Evropskom prvenstvu u Češkoj, kao i da je nastupao za selekciju Srbije do 18 godina na Evropskom prvenstvu u Letoniji 2013. godine.

FMP je potpisom Vasilija Pušice formirao roster za sezonu 2022/2023. Vasilije Pušica predstavlja osmo pojačanje Pantera za sezonu 2022/2023.

Podsećamo da su kompletan stručni štab i Ranko Simović stavili paraf na nove ugovore, a u sastav FMP došli: Trent Frejzer, Čarls Dženkins, Ognjen Matović, Luka Vudragović, Andrija Vuković, Bo Bič i Vasilije Pušica.

Panteri će prvi trening u novoj sezoni odraditi u punom sastavu 1. avgusta. Početak sezone je 21. septembra kada će FMP igrati četvrtfinalnu utakmicu kvalifikacionog turnira FIBA Lige Šampiona protiv ekipe Rio Breogan.



tagovi

Vasilije PušicaFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara