Furkan Korkmaz (©Starsport)
Furkan Korkmaz (©Starsport)

Pusti sad razum, daj titulu! Bešiktaš zvao Korkmaza, on traži 600.000 za četiri meseca i da ne igra Evropu

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 10:52

Već samo u prvenstvu Turske

Finansijski se sigurno neće isplatiti. Uostalom, šta se to pa isplati u evropskoj košarci? Rezultate možda i donese, ali ne previše važne, jer eventualnu promociju u status evroligaške ekipe svakako neće zaslužiti u prvenstvu Turske, a samo tamo će moći da igra. Ali ima Bešiktaš i druge motive da se isprsi kao retko kada. Jer dosadilo je i njemu da već deceniju i duže gleda kako se slade ljuti istanbulski rivali.

Stoga je Bešiktaš rešio da iskoristi to što je Furkan Korkmaz dobio otkaz u Indijani, ali svejedno nije odustao od NBA sna. Sada već 26-godišnje tursko krilo nije se razvilo onako kako su se Turci nadali i samo je na trenutke u Filadelfiji demonstriralo da može da bude važan faktor u nekom američkom timu, ali mu se poslednjih sezona uloga smanjivala i u Seventisiksersima.

Izabrane vesti

Sve dok nije trejdovan u Indijanu, a onda i otpušten. Ne i slomljen. Kako navode ugledni turski novinari Korkmazova ideja je da na leto pokuša opet da se oproba preko bare, stoga ovog proleća neće tražiti dugoročan ugovor u Evropi. Ali bi mu dobro došlo da u naredna četiri meseca negde održava formu.

Kako je ipak prelazni rok završen u Evroligi, pa i Evrokupu, Korkmaz može da igra samo domaće prvenstvo i tu stižemo do Bešiktaša. Istanbulski Crni orlovi su odmah kontaktirali nekadašnjeg igrača Anadolu Efesa i pitali ga da li bi kod njih. Korkmaz je odgvorio: vrlo rado, ako spremite 600.000 evra za četiri meseca i to za igrača koji će moći da igra samo domaće prvenstvo.

Poslednji ugovor u Filadelfiji Korkmazu je donosio 5.370.000 evra godišnje, doduše na bruto nivou. U Evropi se ugovori uglavom računaju u neto iznos. I uglavnom se pazi na svaki dinar. Osim kad ste gazda Bešiktaša, koji je poslednju titulu osvojio 2012. godine i od tada uglavnom bio tu da ulepša koreografiju prilikom proslava mahom Fenerbahčea i Anadolu Efesa.

Nema zato veze ni što uloženo u Korkmaza neće moći da vrati. Lepo bi bilo barem jednom nasmejati se u lice ljutim gradskim rivalima. Svakako bi bio veliko pojačanje za tim Dušana Alimpijevića.


tagovi

KK BešiktašFurkan Korkmaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara