Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić: Nismo hteli da rizikujemo sa Dobrićem, verujem da će igrati u finalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 20:49

"Osetio je bol posle druge utakmice i zato smo rešili da ga poštedimo"

Deseto uzastopno finale i šansa za sedmu vezanu titulu šampiona Srbije. Crvena zvezda smanjuje zaostatak za večitim rivalom na listi prvaka samostalne države i trenutno je odnos 8-6, a već kroz nekoliko dana razliku bi trebalo da pravi samo jedan pehar.

Dejan Radonjić je video reakciju svojih igrača posle lošeg izdanja u drugom poluvremenu utakmice odigrane u nedelju, a pre svega što su ponovo svi mogli da dobiju svoju šansu da se pokažu, odnosno da nosioci budu maksimalno rasterećeni.

Izabrane vesti

“Ogromno opterećenje, ogroman broj utakmica, završnica prvenstva... Imali smo izuzetno loš meč u nedelju, gde je Mega Mozzart bila izvanredna. Danas je to drugačije izgledalo, u dobroj atmosferi. U trenucima kada se osećaju posledice duge sezone i velike potrošnje, trebalo je biti dovoljno dobar, ozbiljan da igramo drugačije nego što je to bilo u drugom duelu. Sada nas čeka finale“, rekao je Radonjić.

Posle prve utakmice bio je zadovoljan, posle druge nimalo, a treće?

“Napadački smo odigrali sjajno prvi meč, bili smo rastrčani i inspirisani, čvrsti u odbrani za razliku od drugog okršaja gde je iluzorno trošiti reči koliko smo bili loši. Večeras smo bili bolji i kontrolisali celu utakmicu“.

Koliko je teško igračima da posle osvojene titule u ABA ligi budu ponovo na parketu i igraju dalje?

“Lično sam stava da imam apsolutno razumevanje za stanja, ali mi smo u samoj završnici, borimo se za trofeje i nema razumevanja za neke stvari. Možda nismo bili dobri, možda smo bili roviti, povređeni, potpuno razumevanje za sve... Ali, mora da se nađe dovoljno motiva i želje da bismo ostvarili pobedu“.

Kakva je situacija sa Ognjenom Dobrićem, pošto je imao zavoj oko desnog lista?

“Posle drugog meča osetio je bol i preveliki je rizik bio da večeras igra. Mišljenja sam da bismo mogli da računamo na njega za finale, bar po onom što mi kažu doktor i fizio, ali nismo hteli večeras da rizikujemo, baš kao što nismo hteli ni sa Kalinićem u prva dva meča“.

I Luka Mitrović saglasan je da je Crvena zvezda pokazala drugo lice u odnosu na nedelju... 

“Imali smo definitivno drugačiji pristup nego na drugoj utakmici. Teško je posle svega što smo prošli biti na visokom nivou, ali trebalo je ranije da završimo ovu seriju. Čestitam Megi na pobedi u nedelju, hvala navijačima na svemu što su napravili večeras, što su nam pomogli da prebrodimo neke stvari koje nas muče“.

Finale počinje u petak, a Crvena zvezda je domaćin FMP.


tagovi

KK Crvena zvezdaKošarkaška SuperligaDejan RadonjićOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara