Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić pred derbi: Nemamo Lazića, ali imamo obavezu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 15:42

"Ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos", kaže trener šampiona Jadranske lige iz 2019.

Probila je Crvena zvezda konačno led u Evroligi i posle prave šuterske rapsodije prekinula seriju od osam uzastopnih poraza što je došlo kao dobra injekcija samopouzdanja uoči predstojećeg derbija s Partizanom (nedelja, 19.30).

Nedelja, 19.30: (1,20) Crvena zvezda (19,0) Partizan (5,00)

Izabrane vesti

Dok se Parni valjak muči s povredama prvotimaca, u Zvezdi se bore s tim da se igrači oporavljeni od virusa korona vrate u optimalnu formu što pre kako bi spremni dočekali finiš Jadranske lige. Za početak - Partizan.

"Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu, mi smo u žestokom ritmu i uz to, isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon utakmice sa Partizanom. Osim specifične težine i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu sa Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos", rekao je Dejan Radonjić.

Podsetimo, Crvena zvezda neće u nedelju uveče moći da računa na kapitena Branka Lazića zbog odluke Disciplinske komisije ABA lige da ga suspenduje na dve utakmice zbog isključenja na gostovanju Splitu. Tim je nedavno napustio Boriša Simanič.

Dejan Davidovac šalje jasnu poruku da će ceo tim pokazati visok nivo angažovanosti kako bi se dobio susret s crno-belima.

"Derbi utakmice uvek imaju svoju specifičnost i naboj, dobro se poznajemo jer će nam biti treća utakmica u sezoni. Da ne koristim fraze, zaista nije važna ni trenutna forma, ni trenutne ambicije. Nama je zaista bilo teško u prethodnom periodu, momci koji su bili van ekipe su nam mnogo nedostajali u svakom smislu,a utakmica je bilo baš puno. Polako se kompletiramo,mada nećemo imati kapitena u nedelju na parketu. Hvatamo ritam, i želimo da nastavimo da se podižemo kao tim. Očekujem veliku borbu i naš maksimalan angažman", rekao je ponajbolji igrač Zvezde.



tagovi

Dejan RadonjićDejan DavidovacKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara