©MN Press
©MN Press

Radonjić pred poslednji meč u Evroligi: Da odigramo dobru utakmicu u Berlinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 16:46

"Prilika da se odigra jedan dobar meč, znamo i njihove kvalitete i kako igraju", poručio je trener Crvene zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde u okviru poslednjeg kola Evrolige gostuju u Berlinu (četvrtak, 20.00). Alba je u prvom susretu ovih ekipa slavila u uzbudljivoj završnici u Beogradu, a pred 34. kolo ima trijumf više od crveno-belih. Trener Dejan Radonjić želi da njegovi izabranici odigraju dobar meč i nakon prošlonedeljnog trijumfa nad Makabijem na najbolji način stave tačku na još jednu sezonu u elitnom takmičenju.

Sastav iz glavnog grada Nemačke je u seriji od četiri vezana poraza u Evroligi. Sa Zvezdom će se sastati po šesti put u društvu najboljih, a srpski šampion je dosad upisao samo jedan trijumf. Sredinom decembra nemački prvak slavio je u dvorani Aleksandar Nikolić rezultatom 90:84, pa bi pobeda od sedam ili više poena razlike omogućila crveno-belima da se domognu 16. pozicije na tabeli.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.00: (1,55) Alba (14,5) Crvena zvezda (2,70)

Dobra vest je da se u tim vraća Kori Volden, dok će Duop Rit propustiti i predstojeći duel. Trener Dejan Radonjić će tako na raspolaganju imati gotovo sve igrače, a ističe da njegova ekipa mora da odigra sa dobrom koncentracijom i energijom, kako bi parirala sastavu iz Berlina.

"Ostala nam je ta jedna utakmica u Evroligi i Albi i nama. Prilika da se odigra jedan dobar meč, znamo i njihove kvalitete i kako igraju. Zato na prvom mestu moramo da odigramo sa dobrom koncentracijom, da trčimo dobro i da nivo odbrane bude dobar da možemo da budemo konkurentni, da pariramo ekipi Albe i njihovom stilu igre i zato će nam biti potrebna i dobra energija kako bi odigrali dobru utakmicu u Berlinu".

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić je svestan da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

"Očekuje nas meč sa jednom izuzetno dobrom ekipom, imaju izgrađen sistem, imaju mnogo izlaza iz akcija, igraju puno u tranziciji, takva su ekipa, tako igraju već dugo, znaju da iskoriste svoje prilike. Moramo da budemo maksimalno fokusirani svih 40 minuta, igraju sa mnogo slobode, sa mnogo trčanja i šuteva iz svih pozicija na koje su navikli i koje uzimaju cele sezone. To moramo da iskontrolišemo".



tagovi

Alba BerlinDejan RadonjićOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara