Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Radonjić se prisetio čuvene serije sa Partizanom, opisao i kako je tekla borba za koronom

Vreme čitanja: 5min | sre. 17.03.21. | 22:35

"Situacija je bila frustrirajuća, ali smo se trudili da ostanemo pozitivni", izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda odlučio je da obraduje navijače i priredi novi zanimljiv sadržaj. Tako je danas izašla premijerna epizoda podkasta "Pick N' Talk", čiji su voditelji i autori bivši košarkaš crveno-belih Milan Dozet i novinar Ivan Minić. Svake nedelje će igrači, bivši prvotimci, članovi uprave i menadžementa kluba razgovarati sa pomenutim voditeljima, a priliku da probije led dobio je trener Dejan Radonjić. Govorio je o brojnim temama, prisetio se velike pobede nad Partizanom na putu ka prvom trofeju ABA lige, ali govorio i problemima u kojima se klub našao ove sezone zbog virusa korona.

Osvojio je Radonjić ove sezone svoj deseti trofej u Crvenoj zvezdi, iako se tek krajem decembra vratio u klub, kada je na mestu šefa struke zamenio Sašu Obradovića. Nedavno je upisao i 250. pobedu na klupi kluba sa Malog Kalemegdana.

Izabrane vesti

"Nije mala brojka. Nisam bio upoznat sa tim detaljima, juče sam čuo da je došlo do te brojke i svakako da sam zadovoljan što ima više pobede nego poraza", kratko je prokomentarisao Radonjić.

Preuzeo je ekipu u nezgodonom trenutku, posle serije slabih rezultata, a ubrzo su usledili i problemi sa virusom korona.

"Dolazak u toku sezone je sam po sebi nezahvalan i nezgodan i u tim trenucima je potrebno mnogo toga dobrog uraditi da bi se sve kasnije izdešavalo onako kako se želi. Ova sezona je od samog starta specifična, imamo tu zdravstvenu situaciju koja je uslovila mnogo toga i ostaje da se svi nadamo da ćemo do kraja uspeti sve to da prevaziđemo i da ćemo već u narednoj imati drugačije okolnosti, koje su jako bitne za klub. U trenutku kada sam došao krenulo je sa problemima oko korone i maltene to do danas i traje, što je više od dva meseca. Čini mi se da smo uspeli to da iznesemo i izdržimo i da polako krenemo u taj završni deo, kada je ABA liga u pitanju".

Petak, 20.00: (1,25) Panatinaikos (17,0) Crvena zvezda (4,40)

Prvi trofej u ABA ligi sa Zvezdom Radonjić je osvojio 2015. godine. U toj odigrana je i čuvena polufinalna serija sa Partizanom, koja je prema mnogima predstavljala prelomni period u karijeri crnogorskog stručnjaka na Malom Kalemegdanu.

"Prošli smo u Top 16 fazu Evrolige, osvojili i Kup motivisani i spremni smo išli po taj trofej ABA lige. Iako nije tako delovalo, u svakom momentu tokom cele sezone nam je to bilo na umu da u tom plej-ofu igramo dobro i obezbedimo ponovo Evroligu. Sticaj okolnosti je bio da se polufinale igralo protiv Partizana i to je bio duel ko će ići u Evroligu, pa je nosilo dodatnu težinu. Sistem je bio prilično čudan, igrali smo dva meča pred našim navijačima, pa dva pred njihovim, ali su se igrala dva meča u dva dana. Mi smo u prvom duelu teško slavili, iako nije izgledalo tako i osećalo se neko zadovoljstvo. To nije bilo nešto što nam je bilo najpotrebnije, jer je kratka bila pauza između tog i sledećeg meča. Osećalo se da ćemo da slavimo opet, a ja sam bio svestan da to neće biti lako. Ispostavilo se da drugi meč nismo dobro odigrali, ali smo i pored toga došli u situaciju da šutiramo za pobedu. To je kod mene proizvelo osećaj da ne možemo da odigramo tako slabo ponovo, jer je razlog bila koncentracija. Imali smo dva dana između i vratili smo se na one postulate koje smo gradili tokom cele sezone. Bili smo maksimalno fokusirani, bez obzira na ogromnu podršku koju je Partizan imao. Bio sam mišljenja da iako ne budemo dovoljno dobri u trećem, u četvrtom imati dovoljno kapaciteta da dobijemo. Značio nam je i dolazak navijača, odigrali smo taj treći meč i taktički i tehnički i sa dobrom koncentracijom i hrabrošću. Uspeli smo da slavimo i tu se osetilo da će otići u pravcu u kom je i otišlo".

---------------------------------------------------------------------

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---------------------------------------------------------------------

Iskoristio je priliku da opiše i kako je izgledala borba sa koronom i svim problemima koje je ona donela Crvenoj zvezdi. Veliki broj prvotimaca bio je van stroja, pa su na Kup Radivoja Koraća sa ekipom putovala i dva juniora: Milutin Vujačić i Nikola Šaranović. Uz silne probleme, Zvezda je ipak uspela da osvoji 10. trofej u kupu.

"Bilo je i ranijih sezona momenata kada zbog povreda, bolesti i nekih drugih stvari imamo izostanak određenih igrača, ali ovo je nešto drugo. Kada sam došao Lojd je imao koronu, dva dana kasnije i Simonović. Oni su se dugo oporavljali, a kada smo krenuli konačno da izlazimo iz toga, pojavio se totalni šok, gde smo svakodnevno bili u fazi koja je bila frustrirajuća. Pokušavali smo da budemo pozitivni, ali u trenucima kada na svakih par dana po dva, tri čoveka budu pozitivna, što na terenu, što u kancelariji... Konstantno testiranje izazivalo je osećaj koji nije bio prijatan. To je trajalo, pa su se odlagale utakmice, mi smo radili, nije to bilo sporno, ali nije lako ni opisati kakav je osećaj, kada deset dana posle takvih dešavana usred treninga dobiješ informaciju da je igrač koji je na terenu pozitivan. Sada smo to već prevazišli, nadam se da nećemo imati nekih problema do kraja sezone, mada ne treba biti 100 odsto siguran. Pritom smo napredovali, trenirali, spremali se, igrali utakmice, trudili se da nadomestimo sve to i pronalazimo najbolja moguća rešenja i mogu da kažem da smo prezadovoljni kako smo to prošli svi zajedno".

Kakva su očekivanja i želje pred završni deo sezone?

"Jako smo fokusirani na prve sledeće obaveze zbog okolnosti koje su bile i koje su nas dovele u poziciju da moramo tako da razmišljamo. Imamo raspored koji je izuzetno težak i veliki broj utakmica sa jako malim brojem dana u kojima bi mogli da treniramo i da menjamo i popravljamo neke stvari. Pokušavamo svu koncentraciju da stavimo na to da već u narednom meču izgledamo dobro i da pokušamo da dođemo do rezultata u regularnom delu ABA lige koji bi nam omogućio da možemo da uđemo u jednoj dobroj atmosferi u plej-of. Do plej-ofa ima još dosta dana, utakmica i izazova, nadam se ćemo to sve da prevaziđemo na kvalitetan način i da u plej-ofu budemo na najboljem mogućem nivou".




tagovi

Dejan RadonjićMilan DozetKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara