Radonjićeva četa na prvom iskušenju u Kupu Nemačke

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 11:54

Protivnik u osmini finala je prvoligaš Bon

U nezgodnom trenutku, odmah nakon odigranog trećeg kola u nacionalnom šampionatu, a pred meč sa Asvelom u četvrtak u Minhenu, Bajern će morati da odigra meč osmine finala nacionalnog kup takmičenja sa ekipom Bona. Dejan Radonjić će zbog toga večeras dodatno morati da promeša sastav, kako ne bi preopteretio neke ključne igrače.

Sigurno je da Bavarci donekle žele da ponove uspeh koji su ostvarili pre dve sezone u ovom takmičenju kada su na kraju uspeli da podignu trofej nakon trijumfa nad Albom u velikom finalu. Prošle godine „izlet“ nije baš najbolje prošao, pošto ih je u četvrtfinalu sačekala znatno raspoloženija Alba iz Berlina, koja je na kraju u uzbudljivom finalu ispustila trofej porazom od Bamberga.

Izabrane vesti

Bon nije protivnik kojeg se treba preterano pribojavati. Bavarci protiv večerašnjeg rivala imaju samo jedan poraz u dosadašnjoj istoriji na domaćem terenu, a ista ta istorija nas uči da dva tima vole da igraju na zaista veliki broj poena. Poslednji u nizu je tako doneo ravno 200 poena, a još jedan pre njega čak 193. S obzirom na to da će Radonjić danas malo „olabaviti“ sastav, ne bi bilo čudo da se slična situacija ponovi i večeras.

Glavni akteri pobede nad Braunšvajgom u subotu, Greg Monro, Nihad Đedović i Pol Cipser, kao i Vladimir Lučić svakako će igrati sa smanjenom minutažom, kako bi ih Dejan Radonjić dodatno odmorio pred zahtevan meč sa Asvelom u četvrtak. U Evroligi, Bavarci su za sada doživeli po pobedu i poraz, pa bi pobedom protiv tima iz Liona zakoračili ka gornjem delu tabele.

Treba očekivati da nešto veću minutažu dobiju Leon Radošević, Dijego Flakadori, Peteri Koponen i Aleks King. Uostalom, mogli bismo da vidimo prilično ujednačenu situaciju u odnosu na onu od subote, kada je Dejan Radonjić maksimalno rasporedio minutažu svima, pa je svaki košarkaš na terenu proveo bar deset minuta.

Ambicije su velike, klub je doživeo veliki remont preko leta, tako da je svako takmičenje i svaka pobeda bitna. Ništa drugačije ne bi smelo da bude ni u najmasovnijem nadmetanju.

KUP NEMAČKE - 1/8 FINALA

Ponedeljak
20.30: (1,05) Bajern Minhen (27,0) Telekom Bon (10,0)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara