Radovan Đoković, FOTO: Lejča photography
Radovan Đoković, FOTO: Lejča photography

Radovan Đoković i Duda Sanadze uskoro na parketu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 09:14

Sledi još jedna dobra vest, košarkaš Borca Marko Pecarski proglašen je za najkorisnijeg igrača 10. kola ABA lige!

Prvi tim Borca uskoro bi trebalo da postane jači za dva iskusna i dokazana igrača. Reč je, naravno, o Radovanu Đokoviću i Dudi Sanadzeu, košarkašima koji zbog povrede, odnosno bolesti, nisu bili u prilici da upišu minute u ovosezonskom izdanju ABA lige.

Da podsetimo, Radovan Đoković je doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata, jednu od najtežih u svetu sporta. To ga je odvojilo od parketa na mnogo meseci. Međutim, period oporavka je protekao u najboljem redu, tako da će se provereni šuter uskoro vratiti na parket.

Izabrane vesti

,,Juče sam odradio prvi trening sa ekipom. Naravno, još uvek nisam u stanju da igram takmičarske mečeve, ali sam barem u kontaktu sa timom, mogu da igram pet na pet. Nadam se da ću uskoro biti spreman da igram i zvanične utakmice“, rekao je Đoković.

Iza beka Borca je veoma težak period oporavka. Ali najvažnije da je sve to prošlost za igrača iz grada na Moravi.

,,Najteži period u mojoj karijeri je iza mene. Srećom, imam osećaj da je nekako brzo prošlo, iako se možda ne čini tako. Naravno, bilo je mukotrpno, teško, bolno. Ali sve je to iza mene, tako da ću se uskoro vratiti svojim obavezama“, dodao je Radovan Đoković.

Što se tiže Dude Sanadzea, igrača koji je stigao u Borac da zameni upravo Đokovića, i on bi u neko dogledno vreme trebalo da zaigra za čačanski tim. Naime, košarkaš iz Gruzije je neposredno pred početak sezone zaražen virusom Covid – 19, a isti je na njega ostavio poprilične posledice, što ga je odvojilo od terena na više meseci. Ipak, i on je započeo da trenira sa timom, pa bi valjalo očekivati njegov skoriji povratak.

,,Svi pokušavamo da se vratimo u pravu formu. Što se mene tiče, počeo sam da vežbam pre četiri dana. Stručni štab radi sjajan posao kako bi mi pomogao da polako uđem u formu, a da ne doživim neku povredu. Radim svaki dan sve bolje i bolje, što je najvažnije u ovom momentu“, kazao je Duda Sanadze.

Takođe, igrač Borca je još dodao.

,,Srećan sam što sam konačno na terenu. Daleko sam od idealne forme, jer više od dva meseca nisam igrao, što je mnogo. Ali pokušaću da se vratim što je pre moguće, kako bih pomogao ekipi“, zaključio je Duda Sanadze.

Još jedna dobra vest košarkaš Borca Marko Pecarski proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) 10. kola ABA lige. Dvadesetjednogodišnji krilni centar predvodio je čačanski tim do pobede protiv Splita (80:66). On je za 33 minuta zabeležio 26 poena, 12 skokova, jednu asistenciju i blok, što mu je donelo indeks korisnosti 35. Pecarski je ujedno i najbolji poenter i skakač proteklog kola.



PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK BoracABA ligaRadovan ĐokovićDuda Sanadze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara