FOTO: Lejča photography
FOTO: Lejča photography

Radovan Đoković na spisku selektora Svetislava Pešića

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 09:25

Bek Borca je optimista pred duel sa FMP-om u Kupu Radivoja Koraća!

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić objavio je spisak od 24 igrača za sledeći izazov Orlova. Mesto u društvu 24 košarkaša našao je i jedan igrač čačanskog Borca. Reč je o Radovanu Đokoviću, pouzdanom šuteru čačanskog tima, kome je ovo prvi poziv u seniorsku selekciju naše zemlje. Pre toga Đoković će pokušati da se nametne na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća. Borac u petak igra protiv FMP – a u meču četvrtfinala.

“U ABA ligi došli smo do značajne pobede protiv SC. Igrali smo dobro u prvih 15 minuta meča, ali smo pali u finišu prvog poluvremena. U nastavku, uz pomoć sa tribina, smo pobedili. Vratio se Uroš Čarapič, nakon preležanog Covida – 19, ostali smo bez pomoći Save Lešića. U petak igramo sa FMP – om koji odlično poznajemo. Motor Lavova su naši bivši igrači Brajs Džons i Nenad Neradžić. Imamo nekoliko dana da se pripremimo pred petak, a ukoliko odigramo kako znamo možemo se nadati polufinalu”, ističe Radovan Đoković.

Izabrane vesti

Velika je čast, za Đokovića i za Borac, čiji grb nosi već nekoliko sezona, poziv selektora Karija Pešića.

,,Moram priznati, sve ovo je kao filmska priča. Posle dugog pauziranja i oporavka, kao i zabrinutosti kako će izgledati povratak na teren, došao je poziv selektora Pešića. Nije krenulo sjajno u prve dve utakmice, nakon povratka, ali onda je došao meč sa Megom, posle koje je sve pošlo u dobrom smeru. A kulminacija svega je poziv u reprezentaciju koji, da budem iskren, nisam očekivao. Svakako da mi je drago. Veliko priznanje za mene, možda i najveće u dosadašnjem delu karijere“, konstatovao je Đoković kome ovaj poziv u reprezentaciju nije prvo iskustvo tog tipa. Naime, kao mlad igrač bio je deo reprezentacije na U18 Evropskog prvenstva kada je Srbija zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju.

 Borac je i na prethodnim okupljanima imao igrače na selektorovom spisku. Bili su tu Marko Pecarski, Ilija Đoković i Uroš Čarapić. Kapiten Borca vratio se u sastav nakon preležane korone.

“Na poslednjoj utakmici ušli smo u kontra ritam, ali smo izvojevali, uz publiku, važnu pobedu. Trudim se da se vratim u punu formu, mada ide malo teže nakon bolesti. FMP je ekipa kojoj možemo da pariramo. Očekuje nas teška utakmica, ali ako uđemo u polufinale, mislim da će to biti prvi put u istoriji da igramo sa ‘crno – belima’ polufinale Kupa Koraća sa Beograđanima”, zaključuje Čarapić.    

PIŠE: Đurđe Mečanin


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKK Borac ČačakRadovan ĐokovićSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara