Radovan Đoković (©ABA/Novak Abramovic)
Radovan Đoković (©ABA/Novak Abramovic)

Radovan Đoković: Nadam se da ćemo se protiv Budućnosti pokazati u pravom svetlu

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.12.21. | 13:47

Borac – Budućnost Voli u ponedeljak od 18.00 sati u Čačku!

U 13. kolu ABA lige tim koji sa klupe predvodi Marko Marinović će u dvorani kraj Morave dočekati Budućnost Voli (ponedeljak, 18.00 časova).

Meč sa Podgoričanima dolazi nakon ubedljivog poraza Borca na gostovanju u Beogradu od Crvene zvezde (109:62). Sumirajući utiske sa tog susreta, Radovan Đoković kaže da je Borac u svim segmentima bio lošiji od protivnika.

Izabrane vesti

„Na utakmici protiv Crvene zvezde izgledali smo stvarno loše. Ostavlja gorak ukus jer smo bili gori od rivala u svakom segmentu igre. Taj poraz boli kako nas, tako i naše navijače. Ali moramo zaboraviti taj poraz i okrenuti se novim izazovima“, izjavio je košarkaš Borca.

Susret sa crveno - belima bio je prvi za Radovana Đokovića nakon višemesečne pauze.

„Trener je posle meča sa Crvenom zvezdom izjavio da je jedina pozitivna stvar u toj utakmici bio povratak na parket Dude Sanadzea i mene. Što se mene tiče, značilo mi je da posle 10 meseci odigram nekoliko minuta. Naravno, strah je bio prisutan, ali to je bilo očekivano. Tako da je, barem iz mog ugla, to bilo pozitivno u meču u Beogradu“, rekao je Đoković.

Sledi okršaj protiv Budućnosti, ekipe koja svake sezone ima najviše ambicije u ligi.

,,Budućnost godinama igra izuzetno dobro, što važi i za ovu sezonu, kako u Evrokupu, tako i u ABA ligi. Doduše, ima malo problema sa rosterom zbog povreda, ali se trenutno na rezultate tima to ne odražava. U svom sastavu ima odlične igrače, koje predvodi dobar trener. Posle Crvene zvezde i Partizana, Budućnost je najbolja ekipa u ligi“.

18.00: (3,50) Borac Čačak (16,0) Budućnost (1,35)

Naravno, Borac se temeljno sprema za sledeći izazov.

„Budućnost je favorit u narednom meču, to je sigurno. Ali igramo kod kuće, tako da ćemo se potruditi da ispravimo sliku iz utakmice sa Crvenom zvezdom. Za pripremu meča protiv Budućnosti na raspolaganju smo imali 10 dana, što je dovoljno. To je prednost igranja u samo jednom takmičenju. Zbog toga se nadam da ćemo se pokazati u što boljem svetlu. Daleko od toga da pretim, ali verujem u dobru partiju ekipe“, kazao je Đoković.

Prošle sezone su Čačani i Podgoričani odigrali veoma zanimljiv, napet i neizvestan meč. Do pred sam kraj susreta nije bilo jasno ko će odneti pobedu. Ipak, pred sam kraj tadašnji igrač Budućnosti Melvin Edžam je bio na visini zadatka, pa je sa nekoliko vezanih koševa doneo pobedu svom timu.

Naravno, ljubitelji košarke u Čačku bi voleli da se ponovi takav susret, samo da ishod bude drugačiji. A da li će to biti moguće, ostaje da se vidi.

,,Suvišno je pričati o Budućnosti. To je jedna od ekipa koje će se boriti za prvo mesto. Sastavljena je od vrhunskih igrača, a vodi je odličan trener. Nalazi se u odličnom ritmu, tako da je pred nama težak zadatak. Nema sumnje, Budućnost je veliki favorit, ali mi moramo probati da se izvučemo iz ove situacije”, smatra Marinović.

Podrška sa tribina dvorane kraj Morave biće od velikog značaja za čačanski sastav.

,,Mislim da nije potrebna veća pozivnica za navijače od činjenice da Budućnost dolazi u Čačak. Reč je o ekipi koja je prva u Evrokupu, a među četiri najbolje u ABA ligi. Nadam se da će sugrađani doći i pomoći nam. Još dok sam bio igrač, a i sad kada sam trener, Čačani su bili šesti igrač Borca. Posle 30 godina uspeli smo da dovedemo najbolju regionalnu košarku u Čačak. Zbog toga se nadam da kako vreme bude prolazilo, a mi budemo bili sve bolji, da će narod u gradu u velikom broju dolaziti u dvoranu. Pa da se ponovo u regionu priča o Čačku kao o vrućem terenu”, zaključio je Marko Marinović.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ABA LIGA - 13. KOLO

Petak

Studentski Centar – Mornar 76:95

/Vinjales 16 – Mihailović 26/

Subota

FMP Železnik – Crvena zvezda 74:98

/Džons 17 - Ivanović 18/

Krka - Igokea 59:72

/Stipčević 12 - Voler 11/

Zadar - Split 61:59

/Mavra 19 - Perković 20/

Ponedeljak

18.00: (3,50) Borac Čačak (16,0) Budućnost (1,35)

21.00: (1,03) Partizan (28,0) Mega Mozzart (12,0)

Utorak

19.00: (3,05) Cibona (15,0) Cedevita Olimpija (1,45)

*** kvote mogu biti podložne promenama

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com



tagovi

ABAABA ligaKK BoracKK Borac ČačakKK Budućnost PodgoricaRadovan Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara