Komentari na vest

Radovana Đokovića karijera odvela u Brazil: Stigla poruka u pet ujutru, sad me svi pitaju otkud ovde

G

Gaušo

pre 6 meseci

Hvala Vam na ovom zanimljivom intervjuu. Samo bih voleo da autoru intervjua skrenem pažnju na jednu grešku u intervjuu - naime, sadašnji prvak Brazila u košarci je klub koji se zove Sezi Franka, ne Fransa. Ako želite da se u potpunosti pridržavamo pravopisa srpskog jezika, što bi trebalo da bude obaveza svih u javnom sektoru, onda je bitno da transkribujemo nazive i imena stranih klubova i igrača u skladu sa pravopisom srpskog jezika. Dotični klub se na portugalskom jeziku piše "Sesi Franca". Kada bi se pisalo "Sesi França", onda bi se klub zvao "Sezi Fransa", ali to nije u ovom slučaju. Mislim da je važno da se tačno nazivaju klubovi, pogotovo kad je reč o dotičnom klubu jer je iz grada koji se zove Franka (u saveznoj državi Sao Paulo) i koji je zapravo prestonica brazilske košarke (najtradicionalniji košarkaški klub u istoriji Brazila). Nadam se da će još naših sportista igrati za brazilske klubove u raznim sportovima, kao što sada Aleksandra Uzelac igra za odbojkaški klub Fluminense iz Rio de Žaneira. Moj predlog je da uradite intervju i sa njom. Veliki pozdrav!
@

@gaušo

pre 6 meseci

hvala na odgovoru, promenjeno.
A

Astoria

pre 6 meseci

Bravo za intervju, ovo je pravo novinarstvo, a ne da čitamo tekstove koji su na isti kalup. Što se tiče nemačkih prezimena, poznato je da su mnogi Nemci nakon II svetskog rata emigrirali u Južnu Ameriku u strahu od odmazde ili zbog počinjenih nedela. Cenim da su ovo njihovi potomci. Radovanu sve najbolje u nastavku karijere i da ga zaobiđu povrede.
D

DonKyo

pre 6 meseci

Gresis samo u jednom, Nemci su tamo od 17 veka, dovodjeni su preko Hamburga kao vojnici, prvo u skuzbi Urugvaja. Plata im je bio posed koji dobiju, pa su mnogi ostalo
G

Goranka Kukić

pre 6 meseci

Odličan intervju. Uživao sam čitajući.
D

Dubl

pre 6 meseci

“Nije veliki, ali je lep.” A ok, priča o gradu :) Šalu na stranu, super intervju, baš zanimljiva i drugačija priča. Dajte još intervjua s našim košarkašima u egzotičnim ligama, verujem da ih ima
R

Rubikova kocka

pre 6 meseci

Šteta što i nema neki nas fudbaler da igra u Brazilu kao nekad sto je harao Perković koji je igrao za tri kluba iz Rija za velikane Flamengo, Fluminense i Vasko... Igrao za možda i najvećeg kluba u državi Sao Paolo tj. za Santos, a počeo je u Votoriji iz Salvadora (Grad) a Mitrović trese mreže i podiže sejke na noge, umjesto da je npr. otišao u Gremio i harao sa Suarezom! Realno Rambo Petković je možda imao i najbolju karijeru od svih naših igrača, jer ostaviti stopala na Marakani pored pelea vrhunac fudbalske karijere!
C

Chivas

pre 6 meseci

Još samo da ga je tražio klub iz Brazila. Isto tako možeš da kažeš da je šteta što nije otišao u Barselonu ili Real...
Ј

Јосиф

pre 6 meseci

Као да је отишао да игра у папуи или у занзибару! Бразил земља, спорта, нема, спорт у коме нису добри!
D

Danilo911

pre 6 meseci

Sjajan intervju, bravo za Mozzart.Dajte jos ovakvih tekstova o nasim igracima u nekim zabacenijim, nepoznatim sredinama.Djokovicu sve najbolje i naravno da nas ne izneveri tamo nego da proba i Brazilke malo... :)
G

Gost555

pre 6 meseci

Ne mora vise ovakvih tekstova, suvise su opsirni.
S

SamoTi

pre 6 meseci

Drži se i srećno brate!
P

Pismenost

pre 6 meseci

Ili je mali grad ili je gradić. Ne postoji mali gradić.
K

KvRbc

pre 6 meseci

Ne znam cemu minusi. Sto bi rekla omladina, LOL.
T

Tarantula

pre 6 meseci

Čemu minusi??!Hahahahaha,smešnog li pitanja!Pa recimo da ovde izraze mišljenje i neki ljudi koji nisu bili na tom času srpskog,ali da smo svi shvatili poentu,a ti i slični u kviz neki.
m

ma da bre to

pre 6 meseci

Pleonazam + nepismenost
@

@pism

pre 6 meseci

u redu je Vuče Karadžiću
K

KG

pre 6 meseci

Raša dobar momak ,svako dobro ,nek te cuva Bog