Košarkaši Memfisa (Foto: AFP)
Košarkaši Memfisa (Foto: AFP)

Rajaković vodio Memfis do nove pobede: Ovi momci su jako bliski, išli bi u rat jedni za druge

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 15:41

Srpski stručnjak po četvrti put predvodio Grizlise kao prvi trener i upisao treću pobedu

Memfis Grizlisi su najprijatnije iznenađenje NBA lige. Ekipa iz Tenesija zauzima treće mesto na tabeli zapadne konferencije sa učinkom 31:15 i predstavlja pravo osveženje u najjačoj konkurenciji na planeti. Četvrti put zaredom sa klupe ju je kao prvi trener predvodio Darko Rajaković, a njegovi puleni upisali su novu recku. Savladali su Čikago Bulse (119:106), te je srpski stručnjak još jednom dokazao da može uspešno da odmeni Tejlora Dženkinsa na mestu šefa struke.

Američki stručnjak zbog problema sa virusom korona nije u mogućnost da predvodi ekipu, pa je Rajaković preuzeo uzde još 12. januara i izveo ekipu na megdan Golden Stejt Vorirosima. Na debiju u novoj ulozi upisao je pobedu (116:108), a prve procene su bile da će se Dženkins vratiti u stroj za duel sa Bulsima, ali je na klupi ponovo sedeo srpski trener. Harizmatični strateg je upisao još jedan trijumf, a posle utakmice je govorio i o zajedništvu kao velikoj snazi ekipe.

Izabrane vesti

Da su igrači Memfisa spremni da urade sve jedni za druge videlo se sredinom odlučujuće deonice, kada je pri rezultatu 108:90 nastala gužva. Ponajbolji igrač Grizlisa Dža Morant se zakačio sa centrom protivničke ekipe Tonijem Bredlijem, a da ne dođe do eskalacije postarao se Stiven Adams - u svom stilu.

Snažni centar iz Novog Zelanda je podigao sa tla "peticu" tima iz Vetrovitog grada, sklonio ga sa strane i smirio, pa nije došlo do većeg problema. Novinari su na konferencije posle utakmice upitali Rajakovića da prokomentariše pomenutu situaciju.

"Samo je pokušao da zaštiti saigrača. To je prirodan instinkt. Ovi momci su jako bliski, vole se i spremni su da idu u rat jedni za druge. Protivnici na to moraju biti spremni, ukoliko planiraju da se zakače sa Morantom", rekao je Rajaković.

Srpski trener je prvi i dosad jedini poraz kao prvi trener Memfisa doživeo pre par večeri od Dalasa (85:112). Protiv Bulsa su njegovi puleni odigrali daleko bolje.

"Imali su drugačiju energiju. Momci su bili spremni od starta. Potivnika smo ostavili na 20 poena u prvom kvartalu, odradili jako dobar posao u defanzivi i to nam je dalo puno prilika u tranziciji. Da budem iskren, trebalo je da postignemo više poena. Promašili smo par zicera, otvorenih šuteva koje obično pogađamo... Na kraju krajeva, energetski smo bili na adekvatnom nivou", zaključio je Rajaković.



tagovi

Memfis GrizlisDarko RajakovićStiven AdamsDža Morant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara