Nikola Jović (© AFP)
Nikola Jović (© AFP)

Rajli i Spolstra dočekali Jovića u Majamiju: Sve zavisi od Nika (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.06.22. | 23:12

"Mislim da je ovo sjajna šansa za njega", rekao je Rajli

Srbija ima novog predstavnika u NBA ligi. Mladi Nikola Jović će pokušati da nastavi stopama prethodnika, a mladić iz Mege Mozzart ide u Majami Hit. Franšizu koju svi poštuju pre svega zbog Peta Rajlija koji je preokrenuo klub sa Floride kada je stigao 1995. godine.On je danas predsednik košarkaških operaciji i kao prvi čovek uprave, dočekao je mladog srpskog igrača od koga se očigledno dosta očekuje.

Tokom dana pojavile su se fotografije Rajlija sa Jovićem u prostorijama kluba.

Izabrane vesti

"Mislim da je ovo sjajna šansa za njega. Sastao sam se sa njim, pričali smo oko pola sata i mislim da je jedina stvar koju je čuo – naporan rad. Počeli smo sa celim procesom. I on zna za to. Mladi igrači znaju koliko naporno treba da radiš. Iskoristio je priliku i da mi pokaže neke vežbe koje je radio tamo gde je bio pre Majamija. A, njegov trener je neko kao ja, kome su treninzi tri i po ili četiri sata. I to je sjajno. Ne znam da li će to dobiti ovde, ali on zna šta je naporan rad i sticanje efikasnosti iz svega toga. Ovo je odličan proces za njega, da bude u Letnjoj ligi, da se oslobodi, a mi da ga ne preopteretimo. Od ovog trenutka on počinje sa učenjem" rekao je Rajli posle odabira Jovića kao 27. pika.


Rajli je učestvovao u svim uspesima Majamija, prvo kao trener, a posle i kao funkcioner koji je donosio ključne odluke, a najznačajnija je postavljanje Erika Spolstre na mesto trenera koji je osvojio dve titule kada je u ekipi bio Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš. Sada već iskusni stručnjak je takođe upoznao Nikolu.

"Celokupni arsenal veština. Kada pričate o igraču koji je kompletan, pošto o tome pričamo, koliko je dobra ta kompletnost koju razvijamo? A, ko je kompletan igrač? Neko ko može da doda, da dribla, ko može da kreira iz pikenrola, ko ume da šutira, da li sa distance ili poludistance, neko ko može da položi loptu ili da je zakuca preko nekoga... Jović ima te napadačke veštine u kojima može da postane bolji, a ima i novih stvari koje će da otkrije, pa će se iznenaditi da ih uopšte zna. To dolazi sa razvojem. A što se tiče odbrane, počećemo ispočetka, kao i sa radom u teretani, stavu... To je više trenerska stvar. Kako mi igramo odbranu, kako bi ti trebalo da igraš odbranu „jedan na jedan“, kako igrati odbranu na perimetru, kako igrati odbranu na postu, kako braniti pikenrol... Njegova celokupna igra pokazuje svestranost. Dopada nam se. Ostale stvari zavise od Nika", dodao je Rajli.

Nikola Jović nije prvi srpski internacionalac koji će nositi dres Hita. Pre njega tu je bio Nemanja Bjelica koji se kratko zadržao, a prvi Srbin koji je obučao dres Majamija je Miloš Babić 1991. godine, a potom i Predrag Danilović koji je bio na Floridi od 1995. do 97. Sada ostaje da vidimo koliko dugo će se Jović zadržati i kakav trag će ostaviti.



tagovi

Majami HitNikola JovićPet Rajli

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara