Igor Rakočević u dresu Zvezde (© Star Sport)
Igor Rakočević u dresu Zvezde (© Star Sport)

Rakočević: Najbolja odluka karijere povratak u Zvezdu kod "teroriste" Sagadina

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.06.22. | 17:36

"Ostajao sam sa klincima posle treninga da šutiram. Bila je to prekretnica u karijeri", rekao je nekadašnji najbolji strelac Evrolige

Kada je Crvena zvezda povukla iz upotrebe dres sa brojem osam, onda to dovoljno govori koliki trag je Igor Rakočević ostavio na Malom Kalemegdanu. Nekada najbolji strelac Evrope imao je tri mandata u crveno-belom, a u podkastu "Jao Mile" se osvrnuo na najzanimljivije detalje. Pre svega na drugi dolazak u Zvezdu, direktno iz NBA lige.

Rakočević je jednu sezonu proveo u Minesoti, a onda na leto 2003. godine sledi povratak u Srbiju.

Izabrane vesti

"Bio je to veliki korak nazad kada je u pitanju liga, vratiti se iz NBA lige u Srbiju, Jadransku ligu, to je nekoliko koraka unazad. Sada kada vratim film, to je bila moja najbolja odluka u karijeri. Imao sam nekoliko ponuda evropskih klubova u tom periodu. Imao sam veliku želju da dođem u tim koji mnogo očekuje od mene, hteo sam bitnu ulogu. Trener je bio Zmago Sagadin koji je važio za košarkaškog teroristu, meni je to odgovaralo. Ostajao sam sa klincima posle treninga da šutiram. Bila je to prekretnica u karijeri", rekao je Rakočević.

Odmah se sjajni bek isprofilisao kao lider ekipe na parketu.

"Imali smo dobru sezonu, osvojili smo legendarni kup sa tri produžetka, imali smo i dobru šansu da osvojimo prvenstvo, ali je zbog incidenta na tribinama prekinut meč protiv Hemofarma. Ne znam ni šta se desilo zapravo. Znam da smo bili u dobroj formi. Bili smo na F4 Jadranske lige, ali smo ispali u polufinalu. Ipak, mislim da smo imali kvalitetnu ekipu, koja se stvarno borila"

Treći mandat u Zvezdi usledio je 2012. godine posle sjajnih sezona u Španiji, Turskoj i Italiji.

"Sledeći povratak u Zvezdu mi je bio najslađi jer sam obećao publici, ali i sebi samom da ću se vratiti u dobrim košarkaškim godinama i odigrati barem još jednu sezonu. Ispostavilo se kao tačno. Pre toga sam igrao u Montepaskiju, igrao sam dobro i posle toga sam se vratio. Svi su mi govorili da sam lud što se vraćam. Imao sam 35 godina, vratio sam se gde su svi mladi, brzi... nije bilo lako, morao sam da budem maksimalno spreman. Na kraju smo osvojili kup, vratili smo publiku na tribine. To je bilo baš dobra sezona za sve i igrače i klub".

Sjajnu karijeru Rakočević okončava posle 19 godina, 2012.

"Obavio sam par razgovora sa nekim velikim košarkašima koji su bili u penziji, pitao sam ih da li da forsiram i dalje ili da završim karijeru... bili su podeljeni. Jedni su mi govorili da igram dokle god me noge nose jer nigde tako ne može da se zaradi, a drugi su mi rekli da prekinem čim osetim momenat kako bi zbog sebe otišao dok sam još na vrhu. Da ne vrtim peškir na klupi, ja sam takav mentalitet da ne mogu da budem na klupi, želim da budem na terenu kada se odlučuje utakmica. Na kraju sam odlučio da prekinem, da sačuvam telo. Na kraju sam mogao još sezonu, dve bez problema jer mi je telo u odličnoj formi", zaključio je Rakočević.


tagovi

Igor RakočevićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara