Tajris Halibarton (©AFP)
Tajris Halibarton (©AFP)

Ranjeni Baksi pred ispadanjem: Kako bez Lilarda i Adetokunba? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 03:36

NBA, plej-of: Indijana povela sa 3-1 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije posle trijumfa na svom terenu protiv Milvokija – 126:113

Jedan od favorita na Istoku, Milvoki, nalazi se pred eliminacijom u četvrtfinalu plej-of. Nije to neočekivano ako se zna da nema prve zvezde tima, povređenog grčkog asa Janisa Adetokunba. Tokom serije sa Pejsersima povredio se i prošlogodišnje pojačanje iz Portlanda Demijan Lilard, koji ima problem sa ahilovom petom, pa je ekipa iz Viskonsina samo bleda tima koji je projektovan za napad na šampionski prsten pre početka šampionata.

Indijana ne briljira, ali samo koristi očajnu kadrovsku situaciju kod Baksa. Pejsersi vode sa 3-1 u četvrfinalnoj seriji Istoka. Milvoki je u četvrtom meču pružio dobar otpor, ali ranjeni nekadašnji šampion položio je oružje u Indijanapolisu – 113:126.

Izabrane vesti

Tajris Halibarton i Majlis Tarner vodili su do pobede domaćina. Ključnu prednost Pejsersi su ostvarili u trećem periodu igre, posle izjednačenih prvih 24 minuta. Domaćin je stvorio dvocifreno vođstvo pred poslednju deonicu utakmice. Baksi su pripretili na početku četvrte četvrtine, ali nedovoljno za iznenađenje. Kris Midlton i Bruk Lopez su preuzeli dirigentsku palicu kod šampiona NBA lige 2021. godine od Adetokunba i Lilarda, ali premalo je to da se dobije Indijana.

Halibarton je ubacio 24 poena u pobedničkom timu (8/16 iz igre, 5/12 za tri poana), ali je junak meča bio Majlis Tarner sa 29 poena i osam skokova. On je spektakularnim zakucavanjem u stilu Janisa Adetokunba podigao na noge publiku u Genbridž Fildhausu sredinom treće deonice meča, kada je i prelomljen duel.

U poslednjoj deonici meča razigrao se Endrju Nembhard sa 15 poena (tri trojke). Dvocifreni su bili i Obi Topin, Paskal Sijakam (devet skokova i sedam asistencija) i Aron Nejsmit sa po 13. Centar Bruk Lopez sa 27 poena i devet skokova je bio najbolji od gostiju iz Viskonsina, dok je Kris Midlton postgao 25. Malik Bizli je dodao 20 poena, a Patrik Beverli devet.

Serija se sada seli u Milvoki koji će igrati za dve noći za opstanak u seriji, a videćemo da li će bar jedan od dvojice povređenih superstarova da se vrati na teren u timu koji s klupe predvodi Dok Rivers.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

NBA LIGA - PLEJ-OF

ISTOČNA KONFERENCIJA

Nedelja

Filadelfija - Njujork 92:97 (1-3 u seriji)

/Embid 27 - Branson 47/

Ponedeljak

Indijana - Milvoki 126:113 (3-1 u seriji)

/Tarner 29 - Lopez 27/

ZAPADNA KONFERENCIJA

Nedelja

Dalas - Los Anđeles Klipers 111:116 (2-2 u seriji)

/Irving 40 - Harden 33 i Džordž po 33/

Ponedeljak

Finiks - Minesota 116:122 (0:4 u seriji)

/Buker 49 - Edvards 40/




tagovi

Tajris HaliburtonIndijana PejsersMilvoki BaksNBA ligaJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara