Ranko Simović na meču protiv Borca (©MN Press)
Ranko Simović na meču protiv Borca (©MN Press)

Ranko Simović dočekao i iskoristio svoju šansu: Dug put sam prošao, znam da sam u FMP-u sazreo kao igrač

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.02.22. | 13:24

“Drago mi je da sam uspeo da doprinesem pobedi. Sad, da li je bio dvocifren učinak ili ne, manje je važno. Najbitnije je da smo mi dobili“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Mladi igrači u današnjem sportu sve manje poznaju termin “strpljenje“. Mnogi smatraju da im po nepisanim pravilima pripada mnogo više od onoga što zaista zaslužuju, ima i situacija kada se o neke treneri ogreše, a Ranko Simović je primer kako svaku šansu treba sačekati i prigrabiti je oberučke. Da svaki trenutak proveden na parketu bude svrsishodan.

Izabrane vesti

Nije imao preterano veliku minutažu u dosadašnjem toku sezone, samim tim ni mogućnost da pokaže koliko može. Ipak, u trenutku kada je FMP-u bilo najpotrebnije, usled izostaka prehlađenog Marka Radonjića, te povreda koje sve više muče ekipu, uskoro 22-godišnji krilni košarkaš iskoristio je priliku koju mu je ukazao trener Nenad Stefanović i pobedi nad Borcem iz Čačka dao svoj pečat.

Uz Danila Tasića i Brajsa Džonsa bio je jedan od najvažnijih šrafova u momentima kada je FMP dovodio prednost na 20 i kusur poena, što je dalo potpuno drugačiji ton nastavku utakmice. Za 18 minuta na terenu skupio je 10 poena, šest skokova, dve asistencije, jednu ukradenu, ali i tri izgubljene lopte...

“Možda rezultat pokazuje drugačiju sliku, ali mi smo od starta ušli čvrsto, jako, na pameti nam je sve vreme bilo to kako smo otvorili utakmicu u Čačku, na loš način zbog čega smo morali da jurimo rezultat sve vreme“, kaže Simović za Mozzart Sport i ističe:

“Ovog puta su oni bili u toj situaciji. Mi nismo popuštali ni u jednom trenutku, dobro smo igrali, dobro je kružila lopta, oni su pokušavali sa svojim poznatim udvajanjima po celom terenu da nas zbune. U nekim trenucima, pogotovo na startu poslednje četvrtine su uspeli u tome, ali mi smo ostali mirni i uspeli utakmicu da privedemo kraju kako smo hteli. Sada nam ostaje da se odmorimo, pa Partizan“.

Koliko vam je, svetlu onoga što si nam dosad ispričao, bilo važno to što ste već u ranoj fazi utakmice uspeli da obezbedite prednost veću i od 20 razlike? Tolika distanca dala vam je mogućnost da igrate bez dodatnog pritiska...

“Bilo je mnogo lakše posle tolike prednosti na početku, lakše se pogađaju i neki šutevi. Njima je bilo teško, pod pritiskom da moraju da jure rezultat celu utakmicu, što je nas uvelo u komforniju poziciju“.

Ovo ti je prva dvocifrena partija ove sezone u dresu FMP, da li sada osećaš olakšanje i zadovoljstvo?

“Drago mi je da sam uspeo da doprinesem pobedi. Sad, da li je bio dvocifren učinak ili ne, manje je važno. Najbitnije je da smo mi dobili, da sam mogao da učestvujem u tome da mi odigramo dobro kao tim. Naravno, značiće mi ovo na polju samopouzdanja za nastavak sezone, biće motiv više za dalji rad i borbu“.

Druga ti je godina u FMP-u, dobio si šansu da se nametneš treneru Stefanoviću, pogotovo sada kada dolazi težak meč sa Partizanom. Kako iz ove perspektive gledaš na vreme provedeno u Železniku?

“Dug put, ali FMP je klub u kojem mladi igrači imaju dobru priliku da stasaju, očvrsnu, proigraju, napreduju. Tako i ja imam osećaj da sam, pa čak i kada nisam igrao, dosta sazreo na treninzima. Dosta su jaki treninzi, dosta se radi. FMP je sjajan tim za mlade igrače“.


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.Ranko SimovićFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara