Raspoloženi Nejpir krenuo sam na Virtus, ali to nije bilo dovoljno za slavlje u Bolonji

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.03.24. | 20:29

Američki plejmejker ubacio 24 poena i ostvario devet asistencija, ali je Virtus bez većih problema dobio treći od dosadašnja četiri međusobna okršaja sa Olimpijom u ovoj sezoni - 84:75

Veliki derbi italijanske košarke pripao je Virtusu, koji je u Bolonji savladao Olimpiju iz Milana i osamostalio se na drugoj poziciji domaćeg prvenstva - 84:75.

Gostima nije bilo dovoljno ni to što su u svojim redovima imali izuzetno raspoloženog Šabaza Nejpira, kojem je nedostajala samo jedna aistencija za dabl-dabl učinak u Segafredo Areni. Bivši plejmejker Crvene zvezde bio je gotovo perfektan, ubacio je 24 poena i gađao 3/4 za dva, odnosno 3/6 za tri poena. Međutim, imao je podršku samo u Nikoli Mirotiću (14 poena) i Johanesa Vojtmana (13), dok je domaćin u svojim redovima imao znatno više raspoloženih igrača i raznovrsnijih napadačkih rešenja.

Izabrane vesti

Marko Belineli je bio najefikasniji kod domaćina sa 17 postignutih poena, dok je Gabrijel Lundberg ubacio poen manje, a dvocifreni su bili i Abas (11), Šengelija (11) i Heket (10).

Domaćin je već tokom druge deonice stigao do dvocifrene prednosti, koju je održavao sve do sredine poslednje deonice. Gosti su u jednom trenutku uspeli da svedu zaostatak na šest poena (69:75), ali ne i ozbiljnije da ugrože slavlje ekipe Luke Bankija.

Ovo je bio četvrti međusobni okršaj dva tima u sezoni i čak treće slavlje Virtusa. A naredni derbi se igra 5. aprila u Evroligi, kada je domaćin biti Olimpija.



tagovi

Šabaz NejpirOlimpija MilanoVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara